jászkunság

2017.08.17. 19:24

Augusztus 20-án megyeszerte megünneplik az államalapítás évfordulóját

Augusztus 20-án ünnepli az ország az államalapítás évfordulóját, és ilyenkor emlékezünk meg az államalapító Szent István királyról is.

A szolnoki vízi és légi parádé az ünnepségsor elmaradhatatlan eleme

Fotó: Csabai István

Ez alkalomból megyeszerte számos rendezvény várja az érdeklődőket, többek között kenyérszenteléssel, szentmisével, koncertekkel és az elmaradhatatlan tűzijátékkal.

Szolnokon a Szent István-napok már augusztus 18-án a XXII. Örökség világzenei fesztivállal elkezdődnek, melyet a Tiszai hajósok terén rendeznek meg.

Augusztus 20-án 9 órától népi játszótérre várják a kicsiket és a nagyokat, 11 órától az Új Bojtorján együttes ad koncertet, délben pedig ünnepi szentmisét tartanak a vártemplomban.

15:30-tól Illés Lajos-emlékkoncert következik. 17:15 órától láthatják az érdeklődők a tiszai vízi és légi parádét, 20:30-tól Polyák Lilla ad műsort, majd fáklyás felvonulást tartanak kishajók a Tiszán.

A szolnoki vízi és légi parádé az ünnepségsor elmaradhatatlan eleme
Fotós: Csabai István

21 órától Szalay Ferenc polgármester ünnepi köszöntőjét és a Himnuszt követően tűzijáték lesz, amit a Szkítia együttes koncertje követ.

Jászberényben augusztus 20-án 10 órától ünnepi szentmisét tartanak a Nagyboldogasszony Római Katolikus Főtemplomban. A városi ünnepség 11:15-kor kezdődik a Szentháromság téri parkban.

A főtéri színpadon 18 órakor a Tárkány Művek, 19:45-kor a Budapest Voices Acapella Kórus, 21:15-kor pedig Janicsák Veca ad koncertet. A 22 órakor kezdődő tűzijáték után utcabált rendeznek DJ Fácánnal.

A Szentháromság téri parkban 14 órától a Kenderkóc népi játszóház várja a gyerekeket.

Kisújszálláson augusztus 19-én 17 órakor áldják meg a Magyarok Kenyerét. 21:30-tól tűzijáték és hajómodell-felvonulás várja az érdeklődőket a csónakázó-tónál, 22 órától a Rockin’ RockCats, 23:30-tól pedig a Dogs ad koncertet.

Augusztus 20-án 9 órakor megkoszorúzzák Szent István király szobrát a városháza parkjában, majd 9:30-kor ünnepi istentiszteletet tartanak a református templomban.

A városi ünnepségre a vigadóban kerül sor, ahol a szolnoki Szigligeti Színház művészei is műsort adnak. 18 órakor operettgála lesz a Rendezvénytéren, majd 20 órától ugyanitt Beatles-(emlék)koncertet ad a The Bits zenekar.

Törökszentmiklóson augusztus 19-én az Ipolyi Kulturális Központ parkolójában Hangodi Lajos János festő alkotásaiból készült szabadtéri kiállítással veszi kezdetét az ünneplés. 20 órától pedig a Szolnoki Szimfonikus Zenekar koncertezik.

Augusztus 20-án a Kossuth téren 15 órától Takács Nikolas lép fel, majd 16:10-kor kezdetét veszi az ünnepi műsor kenyérszenteléssel és kóstolással.

Az esti szórakozást, 17:30-tól a Beatrice, majd Roy és Ádám, a 21 órási tűzijáték után pedig az Origo együttes biztosítja.

Karcagon augusztus 19-én 15 órakor a városháza dísztermében szentelik meg az új kenyeret, majd ünnepi műsort adnak. Augusztus 20-án 10:30-tól Szent István-napi búcsús szentmisét tartanak a római katolikus templomban.

14:30-kor kezdődik az aratófelvonulás, majd 17:15-től a Seňor együttes, a Papa Blues Band, a Kállay Saunders Band és a Queentett ad koncertet. 23:30-kor pedig tűzijátékkal zárul az ünnepség.

Tiszafüreden augusztus 20-án a református és a római katolikus templomban is tartanak istentiszteletet és szentmisét, valamint természetesen az új kenyeret is megáldják.

Munkatársainktól

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!