Festmények, akció és egy pszichológus

2018.08.08. 18:03

Augusztusban lesz először látható a Ruben Brandt, a gyűjtő című film

Elővetítéseken mutatkozik be Milorad Krstic rendező egészestés animációs akció-thrillere, melyet már a Macskafogó méltó utódjaként is emlegetnek.

A locarnói világpremier után augusztus 11-én és 12-én a Rooftop Cinema, 24-én a szentendrei P'ART Mozi, 31-én pedig a Várkert Bazár várja a nézőket, akik mind a négy vetítés során találkozhatnak az alkotókkal is. Szeptemberben országosan több elővetítés is várható – közölték a szervezők az MTI-vel.

A film története szerint egy különös rablássorozat rázza meg a világ leghíresebb múzeumait: egy rejtélyes bűnbanda egymás után szerzi meg a legértékesebb képeket. Hiába minden óvintézkedés, semmi sem akadályozhatja meg a Gyűjtőt (Kamarás Iván) és csapatát az újabb festmények elrablásában, a rendőrség pedig tehetetlen. Csupán Kowalski (Makranczi Zalán), a washingtoni magánnyomozó veszi észre, hogy mi a közös az ellopott műtárgyakban, de veszélybe kerül az élete, amikor beleszeret a rablóbanda női tagjába, Mimibe (Hámori Gabriella). A pánikba esett biztosítótársaságok százmillió dollár jutalmat ajánlanak a nyomravezetőnek, ezt hallva pedig az alvilág is bekapcsolódik a macska-egér játékba.

Milorad Krstic egyedi látványvilágú akció-thrillerében a köznapi és fantázia szülte formák keverednek, ahol mindvégig extravagáns alakok, futurisztikus és vintage elemekből épülő dizájn, autósüldözés, humor és izgalom keveredik.

Milorad Krstic közép-európai képzőművész 1989 óta él és alkot Budapesten mint festő és multimediális művész. Első rövidfilmjét, a My Baby Left Me című animációt a 45. Berlinálén Ezüst Medve-díjjal jutalmazták. Következő munkája, a Das Anatomische Theater CD-ROM elnyerte a legjobb interaktív projektnek járó MIFA-díjat az 1999-es Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon.

A film teljes költségvetése mintegy 1,2 milliárd forint volt, amelyből több mint 880 millió forintot a Magyar Nemzeti Filmalap biztosított, míg a közvetett támogatásokból csaknem 300 millió forint érkezett. A zenét Cári Tibor szerezte, a produceri munkát Miskolczi Péter, Roczkov Radmila, Roczkov Hermina, Milorad Krstic és Kurdy-Fehér János végezte.

A film november 15-én kerül a magyar mozikba a Mozinet forgalmazásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!