rejtőzködő művészet

2019.11.25. 12:42

Banksynek tulajdonított graffitit állítottak ki Tokióban

A helyi lakosok kérték, hogy az esernyőt tartó patkány rajza újra látható legyen.

A painting of a rat resembling Banksy's work is opened to the public at the Tokyo Metropolitan Government Office Building in Tokyo on April 25, 2019. This picture was drawn on a tide gate in Minato Ward, Tokyo. The Tokyo Metropolitan Government removed the tide door and has saved the picture on January, 2019. It was found at a space about 1-meter-long and 0.5-meter-wide, a rat with an umbrella is posing as if looking up the sky. The statement by Banksy himself has not been confirmed, but the work is similar to Banksy's art works. A specialist of art mentioned that "the real possibility is high". ( The Yomiuri Shimbun )

Forrás: The Yomiuri Shimbun/AFP

Fotó: Ikuhiro Yoneda

Banksynek tulajdonított graffitit állítottak ki Tokióban hétfőn közel ahhoz a helyhez, ahol tavaly év végén feltűnt a műalkotás.

A papírlap nagyságú graffitit, mely a világhírű brit alkotó egyik művének másolata, tavaly decemberben találták a Hinode kikötő közelében, egy fémajtóra fújva.

A helyi lakosok értesítették a szakembereket. Az ajtót a bejelentés nyomán elszállították és egy raktárban helyezték el, hogy megóvják az esetleges rongálástól.

A kormány munkatársa, Szugijama Koidzsi akkor elmondta:

úgy vélik, hogy a graffiti Banksy műve, de még nem találtak japán szakértőt, aki az alkotás hitelességét meg tudná állapítani.

„Azóta sem sikerült a rejtőzködő művésszel felvenni a kapcsolatot, hogy megtudják, valóban ő készítette-e a képet” – közölte a város vezetése.

A rajzot áprilisban a város önkormányzatának épületében állították ki, ahol mintegy 35 ezer ember tekintette meg.

„Nem tűrjük a graffitit a középületeken, de azt gondoltuk, ez a rajz felvidítja a kikötőt” – mondta az egyik tisztviselő.

A képet, melyet nem terveznek tovább szállítani, az utasok várakozására szolgáló területen lehet megnézni délelőtt tíz és este öt óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!