Püspökvári Zenés Esték

2017.08.22. 10:55

„Csak tiszta forrásból” – gálakoncert

A Filharmónia Magyarország két géniuszára, Bartók Bélára és Kodály Zoltánra emlékezik Pécsen a Felszállott a páva népzenei és néptánc tehetségkutató verseny augusztus 29-i, előadásával.

Az évek óta töretlenül népszerű Püspökvári Zenés Esték keretében először a pécsi Bazilika nyugati kapuja előtti tér ad otthont a koncerteknek augusztus 29-én, kedden 19 órától.

 „Egy sosem látott, grandiózus produkciót mutatunk be, hiszen egy nagy színpadot állítunk fel a bazilika nyugati bejárata előtt, ahol szimfonikus zenekar, kórus, szólisták, népi zenekar és táncosok lépnek együtt színpadra”

– fogalmazott Szamosi Szabolcs orgonaművész, a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója. Hozzátette: „A tánc szerelmeseit is várjuk, hisz a nagyszabású koncertre a Czifra Táncegyüttes is különleges produkcióval készül autentikus népviseletben.”

A programban a Kodály és Bartók műveinek a feldolgozásai szólalnak meg. Az est kiemelkedő momentuma egy összetett műsorszám, amelyben együtt szerepel a színpadon a kórus, a zenekar meg a táncosok, illetve olyan népi hangszerek is megszólalnak, mint a cimbalom.

A Fölszállott a páva legtehetségesebb résztvevői mellett országosan ismert és közkedvelt művészek lépnek fel, mint Pál István Szalonna és Bandája, Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara Madaras Gergely vezényletével. Énekesként közreműködik Palerdi András, Zsikó Zoltán, Balga Gabriella és Kubinyi Júlia és Csizmadia Anna. A műsorvezető a hazai hangszeres népzenei és táncházmozgalom egyik elindítója, a kiváló népzenekutató, a Kossuth-díjas Sebő Ferenc, a Nemzet Művésze, aki zsűritagként is közreműködött a közmédia által szervezet tehetségkutató sorozatban.

Jegyek a Filharmónia Magyarország jegypénztárában (Kodály Központ, nyitva tartás hétfőtől péntekig 10 és 18 óra között), a www.jegymester.hu oldalon, és a koncert előtt a helyszínen kaphatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!