Leopárd-díjas

2019.08.24. 23:00

Denis Coté kanadai rendező lesz az idei CineFest zsűrielnöke

A 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált szeptember 13. és 21. között rendezik.

A több díjjal, köztük a Locarnói Filmfesztivál Ezüst Leopárdját és a Berlinale Alfred Bauer-díjjal kitüntetett művész filmjeiből a fesztivál a Kitekintő szekcióban retrospektív sorozatot is szervez. A programban Denis Coté három filmje szerepel: A bársonyos bőr, a Szellemvárosi antológia és a Wilcox.

A kanadai rendező mellett az idei zsűriben helyet kapott többek között Müller Péter Sziámi, Deák Kristóf Oscar-díjas rendező, valamint a Szürke senkik című film rendezője. Kovács István is. A nemzetközi zsűri tagja lesz még Zviad Dolidze, a tbiliszi Filmművészeti Egyetem dékánja; Darko Stante szlovén filmrendező; Cseng Ta-seng kínai rendező; a Golden Globe-díjakat odaítélő testület osztrák tagja, Barbara Gasser; valamint Dennis Washington díszlettervező.

A 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál Kitekintő szekciójában Denis Coté zsűrielnök három filmjén kívül műsorra tűzik Bong Dzsun Ho dél-koreai rendező Élősködők című komikus thrillerét, amely Cannes-ban elnyerte a fesztivál fődíját, az Arany Pálmát.

Ugyancsak a Kitekintő szekcióban vetítik az Oscar-díjas Deák Kristóf Foglyok című drámáját, amelynek világpremierje a 16. CineFesten lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!