JÁSZFÉNYSZARU

2017.08.20. 09:26

Tovább szárnyal a „Fölszállott a páva”– fiatal győztese

Interjút készítettünk a „Fölszállott a páva” győztesével, Horváth Áronnal.

Horváth Áron

Fotó: Banka Csaba

A „Fölszállott a páva” hangszeres ­szólista és zenekarok kategóriájának győztese, a jászfényszarui Horváth Áron a tavaly ­decemberi verseny óta megannyi fellépésen vett már részt és kápráztatta el közön­ségét felnőtteket is megszégyenítő cimbalomtudásával. Az elmúlt hétvégén Jász­berényben találkoztunk a tehetséges fiatalemberrel.

– Alig tudtam felfogni, hogy megnyertem a versenyt. Azt tudni kell, hogy korábban, 2015-ben is próbálkoztam már, de akkor nem jutottam csak a területi válogatóig. Akkor­ jöttem rá, hogy ha bármit szeretnék elérni, akkor jóval­ többet kell gyakorolnom.

– Ehhez ­tartottam is magam, és sikerült továbbjutnom, már az is óriási öröm volt, hogy a döntőig juthattam, nem gondoltam, hogy megnyerem a versenyt.

Jó néhány helyen fellépett már az elmúlt hónapokban, sok helyre hívják, sok helyre várják. – Az egyik legemlékezetesebb, legnagyobb ­élményt jelentő fellépésem az Országos Táncháztalálkozón volt – mondta.

Horváth Áron
Fotós: Banka Csaba

– Nagyon szeretem azt a rendezvényt, öröm volt számomra, hogy zenélhettem a többezres közönségnek, amely nagy lelkesedéssel fogadta ezt.

„Mindig a legtöbbet próbálom kihozni magamból”

Leginkább a hangzásvilága fogta meg a cimbalomban.

– Nagyon tetszik az, hogy több stílust is el lehet játszani a hangszerrel. Ugyanúgy lehet vele dallamot játszani, mint ahogy kísérni is lehet a hangszerrel, változatos, nagyon sok lehetőség van benne.

A fiatal­ember cimbalomtanára a kezdetektől Unger Balázs, illetve jó tanácsokkal látja el a Páva-sorozatban mentorként mellé került Balog Kálmán is, akit immár tanáraként is tisztelhet.

Banka Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!