galériával

2019.06.27. 18:30

Elkezdődött a Szolnoki DAL Fesztivál

Csütörtökön délután ismét elrajtolt, immáron 2. alkalommal a Civil Regionális Társulás könnyűzenei rendezvénye a Hild téren.

házsé/szoljon.hu

A fesztivál célja, hogy a szolnoki könnyűzenei zenekarok közötti több 10 éves ellentétet feloldja. A szervezők tervei között szerepel, hogy csökkentsék a generációs szakadékot, esélyt adjanak a zenekaroknak az ismerkedésre, és hogy egy olyan igényes zenei közösséget hozzanak létre, melyben mindenki jól érzi magát.

Az első, 2018-ban megrendezett fesztivál óta több együttműködés is létrejött a zenekarok részéről – írták közleményükben.

A Szolnoki DAL csapata egy olyan átfogó, innovatív közösségfejlesztés megvalósításán dolgozik, ami két fesztivál között is fenntartható. Melyben helyet kap az önkéntesség, a személyes kapcsolatok ápolása, a kisközösségek kialakítása, fórumok, workshopok működtetése, közösségi rendezvények szervezése.

Június 27. és 29. között 4 színpadon, 3 helyszínen, 52 zenekarral várják a zenét szerető közönséget. Emellett természetesen kísérő programokkal is készültek, mint például a tavaly is népszerű népi játszótér, és gyermek animáció.

A #KULTpontban a kilátogatók találkozhatnak kedvenceikkel, beszélgethetnek és fényképeket készíthetnek velük.

Az ARTtéren a különböző képzőművészeti és művészeti hagyományápoló tevékenységeket mutatják be helyi vagy helyi kötődésű művészek.

A CHILL – a nyugalom tere, ahogy a neve is mondja pihenésre, felüdülésre ad lehetőséget. Elektronikai zenével, kényelmes ülőalkalmatosságokkal, gyermek animációkkal, érzékenyítő játékokkal várják a pihenni vágyókat.

A Csend-szobát a fesztivál érzékszervi túlterhelődésre érzékeny (pl. autista, asperger szindrómás) látogatói számára hozták létre, hogy egy olyan nyugtató teret biztosítsanak, ahol megpihenhetnek a rendezvény forgatagában. A csend-szoba kulcsa az információs sátorban kérhető, ahol önkéntesek segítik az azt igénybevevőket.

A Szolnoki DAL Fesztivált 2018-ban az Új Nemzedék Díj szakmai zsűrije beválasztotta Magyarország 10 legjobb közösségi projektjébe.

Részleteket, a koncerteket időpontját és a fellépő zenekarok listáját a fesztivál Facebook oldalán megtalálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!