Járvány

2020.04.04. 17:17

Elmarad idén a Győrkőcfesztivál és a győri táncfesztivál is

A megyeszékhelyen elmarad a Szent László Napok és a 16. Győri Rotary Fröccsnapok is.

Győr, 2019. június 18. Jelenet a Magyar Nemzeti Balett A tökéletesség szédítő ereje című előadásából a 15. Magyar Táncfesztivál megnyitóján a Győri Nemzeti Színház nagyszínpadán 2019. június 17-én. MTI/Krizsán Csaba

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

Elmarad a járványhelyzet miatt Győrben a Győrkőcfesztivál és a Magyar Táncfesztivál, valamint a Gyermek Táncfesztivál – közölték a szervezők az MTI-vel.

A Győrkőcfesztivált immár tizenharmadik alkalommal rendezték volna meg július első hétvégéjén. A szervező Vaskakas Bábszínház azt közölte az MTI-vel, hogy a gyermekeknek szóló rendezvényt legközelebb 2021. július 2. és 4. között tartják meg.

A Győrkőcfesztivál három napján minden évben több mint tíz helyszínen csaknem ezer programot kínálnak a gyermekeknek Győr belvárosában.

Elmarad két másik győri rendezvény is: a 16. Magyar Táncfesztivál és a 6. Gyermek Táncfesztivál, amelyek a Győri Balett szervezésében valósultak volna meg.

A magyar hivatásos táncegyüttesek országos seregszemléjét június 15. és 21. között rendezték volna meg a Győri Nemzeti Színházban és szabadtéren.

Elmarad a Szent László Napok és a 16. Győri Rotary Fröccsnapok is a megyeszékhelyen – közölte a szervező Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

A középkori lovagi világot megidéző Szent László Napokat hagyományosan június végén rendezik. A fröccsnapokat júliusban szokták megtartani, ahol a helyi és környékbeli Rotary Clubok kínálják boraikat. Az eseményen megemlékeznek Jedlik Ányosról, a szódavízgyártó készülék feltalálójáról is.

Borítókép: Jelenet a Magyar Nemzeti Balett A tökéletesség szédítő ereje című előadásából a 15. Magyar Táncfesztivál megnyitóján a Győri Nemzeti Színház nagyszínpadán 2019. június 17-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!