élő folklór

2019.03.12. 21:40

Három magyarországi városban is fellép a Háromszék Táncegyüttes

Táncos-zenés barangolás, amelyben egy letűnt világba utaztatják a nézőket.

2019. március 15-én, péntek este 19 órától Budapesten, a Magyarság Házában lép fel a Háromszék Táncegyüttes a Vágják az erdei utat... című folklórelőadásával. Az Ivácson László által rendezett produkciót a nemzeti ünnep alkalmából láthatják az érdeklődők – írja a sepsiszentgyörgy.info.

A budapesti fellépés egy nagyobb turné részeként emelkedik ki a programból, hiszen március 11. és 17. között összesen három erdélyi, valamint három magyarországi nagyvárosba is ellátogat a társulat.

A Háromszék Táncegyüttes legutóbbi folklórelőadása keserű-édes emlékezés, egy olyan táncos-zenés barangolás, amelyben a gyergyói, a küküllő-menti, a sajó-menti és az észak-mezőségi tájegységek magyar, román, illetve cigány népzene és néptánc világába utaztatják a nézőt – száz évet vissza az időben.

A turné állomásai:

március 11., hétfő, 19 óra – Marosvásárhely, Marosvásárhelyi Nemzeti Színház

március 12., kedd, 19 óra – Kolozsvár, Kolozsvári Magyar Opera

március 14., csütörtök, 19:30 – Cegléd, Kossuth Művelődési Központ

március 15., péntek, 19 óra – Budapest, Magyarság Háza

március 16., szombat, 19 óra – Hódmezővásárhely, Bessenyei Ferenc Művelődési Központ

március 17., vasárnap, 19 óra – Temesvár, Diákház

A már említett erdélyi és magyarországi turnét követően, március utolsó hetében Székelykeresztúrra és Gyergyószentmiklósra is ellátogat a Háromszék Táncegyüttes. Így március 26-án, 19 órától a székelykeresztúri Művelődési Házban, illetve március 27-én, szintén 19 órától a gyergyószentmiklósi Művelődési Központban is látható lesz az Ivácson László rendezte folklórelőadás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!