Járvány

2020.04.09. 15:45

Világháborús fegyverekről indított sorozatot a Hadtörténeti Múzeum (videó)

A magyarországi harcok befejezésének 75. évfordulójára is emlékeznek.

Budapest, 2020. február 27. Elszállításra készítik elõ a Magyar Honvédség Katonai Közlekedési Központjának és a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandárjának szakemberei a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum bejáratánál kiállított, felújításra szoruló T-34-es harckocsit a budavári Kapisztrán téren 2020. február 27-re virradóan. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

A második világháborúban Magyarország területén megforduló haderők jellemző fegyverzeti, egyenruházati és felszerelési tárgyairól indított videósorozatot a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum.

Az intézmény csütörtök a Facebook-oldalán azt közölte: 2020-ban a II. világháború és a magyarországi harcok befejezésének 75. évfordulójára emlékezünk.

Az emlékév alkalmából indított sorozat első részében Szatmári András hadnagy a magyar 1937M öntöltő pisztolyt mutatja be – írták.

Borítókép: illusztráció: Elszállításra készítik elő a Magyar Honvédség Katonai Közlekedési Központjának és a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandárjának szakemberei a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum bejáratánál kiállított, felújításra szoruló T-34-es harckocsit a budavári Kapisztrán téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!