látvány és tartalom

2019.11.09. 18:33

Izgalmas versenyprogrammal készül az animációs filmfesztivál

Három kategóriában több mint 50 film száll versenybe a 17. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon, amelyet november 27. és december 1. között rendeznek meg.

A program a bristoli Aardman stúdió Shaun, a bárány és a farmonkívüli című egész estés animáció vetítésével veszi kezdetét az Uránia Nemzeti Filmszínházban november 27-én. A földkerekség legismertebb animált bárányának ezúttal egy ufót kell elbújtatnia a nyáj tagjai között.

Az Anilogue versenyprogramjában láthatja először a magyar közönség a Kabul fecskéi című francia festményanimációt, amelynek idén Cannes-ban volt a világpremierje. A korábban magyarul is megjelent regény filmváltozata megindító szerelmi történetet mesél el az afganisztáni tálib uralom idején.

Ugyancsak az Anilogue fődíjáért száll versenybe a Bunuel a teknősök labirintusában című spanyol film, amely Luis Bunuelről, az Andalúziai kutya, Az öldöklő angyal, A nap szépe és A vágy titokzatos tárgya rendezőjéről szól, aki 1932-ben egy szürrealista áldokumentumfilm készítésébe fog. A látványos és szürrealista motívumokat megjelenítő animációt az a Salvador Simó rendezte, aki az elmúlt években többek között a Karib-tenger kalózai látványvilágáért is felelt.

Versenyfilmek mellett új animációs alkotásokat, animált dokumentumfilmet, virtuálisvalóság-filmet és gyerekprogramot is kínál az idei fesztivál az Uránia Nemzeti Filmszínházban, az Art+ moziban, a Francia Intézetben és a Lengyel Intézetben, míg a Magvető Café a szakmai programoknak és közönségtalálkozóknak ad helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!