külföldről is érkeznek társulatok

2019.06.21. 10:33

Kezdődik a kisvárdai színházi seregszemle

A programban a huszonnégy színielőadás mellett számos koncert és előadóest is szerepel.

Kisvárda, 2016. június 23. Varga Szilvia (elöl) Celimene és Petrik Szilárd (b) Alceste szerepében Moliere Mizantróp címû darabjában, amelyet a kassai Thália Színház elõadásában mutattak be a Magyar Színházak 28. Kisvárdai Fesztiválján 2016. június 22-én. MTI Fotó: Balázs Attila

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

A rendezvénysorozat honlapja szerint a fesztivál nyolc napja alatt tizenhárom versenyelőadást és tizenegy, versenyen kívül bemutatandó színdarabot tekinthet meg a közönség. Érkeznek magyar társulatok a Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből és a Vajdaságból is.

A seregszemlének ezúttal is a Művészetek Háza, a Bagolyvár szabadtéri színpada és a zsinagóga ad otthont, a zenei koncerteket és az előadóesteket a főtéren és a Szent László utcában felállított színpadokon, valamint a Coffee Tea Areában rendezik meg.

A hagyományos díszelőadást június 24-én tartják, a Maros Művészegyüttes, a marosvásárhelyi Spectrum Színház és a Kisvárdai Várszínház közös produkciójában Tamási Áron Tündöklő Jeromos című drámai játékát állítják színpadra, gálakoncertet ad a 100 Tagú Cigányzenekar, és a fesztivált június 29-én a Budapesti Operettszínház Szeretni bolondulásig című műsora zárja majd.

A kísérőrendezvények között Pindroch Csaba, valamint Szemerédi Bernadett önálló műsorait tekinthetik meg a kisvárdaiak, a főtéri színpadon Szikora Róbert és az R-GO ad koncertet.

Az utolsó napon Sardar Tagirovsky rendező – a korábbi fesztiválokhoz hasonlóan – workshop-prezentációt tart, a hallgatói minifesztivál keretében többek közt a marosvásárhelyi, a sepsiszentgyörgyi, a kolozsvári és az újvidéki társulatok, illetve szakmai műhelyek színészhallgatói szórakoztatják majd a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!