bemutató június 2-án

2018.01.24. 10:22

Meghirdették az Ökumenikus Diákfilmszemle idei pályázatát

Az idei pályázat témája: „Újrajátszva – Amikor egy helyzetet szeretnénk újraélni, hogy másként léphessünk benne”. A pályaművek időtartama nem haladhatja meg a 8 percet. A beküldési határidő május 7.

A hetedik alkalommal megrendezendő szemlére az eddigi évekhez hasonlóan szabadon választott témájú filmeket is beküldhetnek az egyházi iskolák diákjai.

Tetszőleges lehet az alkotások műfaja is: dokumentumfilm, kisjátékfilm, etűd, animációs film.

A szemle nyilvános bemutatója június 2-án lesz a budapesti Sapientia Főiskolán. A vetítés után a zsűri értékelés keretében kiválasztja a legjobb alkotásokat, kihirdeti a kategóriák győzteseit, és átadja a díjakat. A díjak az iskolai filmkészítést segítő videofelszerelésekből állnak, három kategóriában összesen 500 ezer forint értékben.

A Katolikus Pedagógiai Intézet, az Evangélikus Pedagógiai Intézet, a Magyarországi Református Egyház Zsinati Oktatási Irodája, valamint a Budapesti Piarista Gimnázium a katolikus, református és evangélikus általános- és középiskolák diákjai számára hirdette meg hetedik országos filmszemléjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!