Kreatív munka

2020.03.04. 17:02

Nemzetközi dalszerző tábor indult Budapesten

Nemzetközi dalszerző tábor indult szerdán Budapesten. Az Artisjus Songwriting Campre a magyar zenészek mellett kilenc országból érkeztek szövegírók, zeneszerzők, énekesek és producerek, hogy három napon át közösen alkossanak.

A tábor kultúrmissziója, hogy fellendítse a magyar zenei exportot, illetve beindítsa a hazai és a nemzetközi zenei élet tehetségei közötti aktív együttműködést

közölték a szervezők szerdán.

Az eseményre az Egyesült Államokból, az Egyesült Királyságból, Belgiumból és közép-kelet-európai országokból is érkeztek zenével foglalkozó alkotók, akik a Petneházy Club Hotelben hét berendezett produceri stúdióban merülhetnek el a kreatív munkában.

A tábor magyar résztvevője Törőcsik Kristóf (Margaret Island), Závodi Marcel (Zävodi), Johnny K. Palmer, Péterffy Lili (NB), Szécsi Böbe, Heatlie Dávid (Groovehouse, Blue Tips) és Czinke Máté (Sign).

A feladat az, hogy a nap végére egy-egy megadott témához dalkezdemény vagy akár kész dal szülessen. Az első nap témája a klímaváltozás és a környezetvédelem: a Junior Prima-díjas Molnár Áron (NoÁr) rapszövegéhez kell zenei alapot készíteni. A második nap a csapatok egy tévésorozathoz szereznek zenét: a széria a béranyaság, az emberi élet értéke, a szülői felelősség témájával foglalkozik.

A cél az, hogy a zenészek egymásra hangolódjanak és jövőbeli gyümölcsöző szakmai kapcsolatok alakuljanak ki közöttük szerepel a közleményben.

A nemzetközi siker felé vezető úton az első fontos lépés egy igazán átütő dal. A dalszerzés világszerte egyre inkább az együttműködésről, a szerzői közösségekről szól. Nekünk annyi a dolgunk, hogy összehozzuk a közép-európai dalszerzőket egymással és a külföldi alkotókkal

fogalmazott a szervező Czutor Zoltán dalszerző-énekes.

Számos kezdeményezés, így például a DEX Dalszerző Expo indult azzal a céllal, hogy Budapestet a könnyűzene regionális központjává tegye. Az Artisjus 2018-ban és 2019-ben Budapestre hozta az ABBA egyik tagja, Björn Ulvaeus kezdeményezéséből született svéd dalszerző tábort. Szintén az Artisjus támogatásával 2017-ben és 2018-ban a Zeneszöveg.hu szervezte a Songbook Songwriting Camp rendezvényeket. Ez a sorozat folytatódik 2020-tól Artisjus Songwriting Camp néven.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!