Aranyhangok

2019.02.12. 14:43

Operadívák lépnek fel az Erkelben

Kolonits Klára és Sümegi Eszter főszerepekben, míg Elina Garanca és Szonja Joncseva gálaesteken lép a közönség elé.

A Lammermoori Lucia címszerepében a hétvégén és szerdán Edita Gruberova lép színpadra, csütörtökön, vasárnap és február 23-án Kolonits Klára látható Kovács János dirigálása mellett.

Kolonits Klára a Lammermoori Lucia címszerepében
Fotó: Rákossy Péter

Sümegi Eszter a Gioconda címszerepében debütál az Erkel Színházban, a február 22-i premier után február 24-én, 28-án, március 3-án, 6-án és 10-én énekel Almási-Tóth András új rendezésében, Kesselyák Gergely vezényletével – áll a dalszínház keddi közleményében.

Elina Garanca február 25-én ad gálaestet az Opera Zenekar közreműködésével az Erkelben, ahol többek közt a Don Carlos és az Adriana Lecouvreur részleteit, valamint Gastaldon, Gadel, Castelao és Mato, valamint Sorozábel latinos dalait énekli. A Ion Marin által dirigált koncertet követően a művész dedikál is a közönségnek.

Olga Peretjatko
Fotó: ALIKHAN Photography

Ugyancsak az Opera Zenekar kíséri Olga Peretjatko áriaestjét február 26-án a Müpában. Az orosz szoprán Mozart, Bellini, Donizetti, Verdi és Gounod népszerű műveiből ad elő részleteket, amelyek mellett az Opera Zenekar Rossini, Rahmanyinov és Massenet közkedvelt dallamait is előadja Michelangelo Mazza vezényletével.

Az Opera idei, Puccini Itáliája tematikus évad kiemelt eseményének ígérkezik az Erkel Színház március 2-i Olasz Estélye, amelynek sztárvendége Szonja Joncseva.

A bolgár szoprán az esten többek közt Puccini Lidércek, Bohémélet, Manon Lescaut és Pillangókisasszony című operáiból ad elő részleteket.

Szonja Joncseva
Fotó: Kristian Schuller

A művésznő partnere László Boldizsár lesz, valamint fellép Boncsér Gergely, Kálmándy Mihály, Szegedi Csaba, Balga Gabriella, Fülep Máté, Gábor Géza, Kiss Tivadar, Rácz Rita, Rőser Orsolya Hajnalka, Szappanos Tibor és Wiedemann Bernadett. Közreműködik az Opera Zenekar, Énekkar és Gyermekkar, a Magyar Nemzeti Balett művészei és a Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei. Az Estély rendezője Almási-Tóth András művészeti igazgató és Solymosi Tamás balettigazgató, az együtteseket Kocsár Balázs főzeneigazgató vezényli.

Borítókép: Elina Garanca

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!