Galériával

2020.01.28. 07:00

Összegyűjtötte Tiszaörs értékeit és meghatározó embereit

Elkészült Hajnal Imre új könyve, megjelent a Tiszaörsi Kalendárium. Január 24-én a községi művelődési házban tartott könyvbemutatón ismerhette meg a közönség a nyugalmazott pedagógus munkáját.

Ujvári László

A könyvet megvásárolhatták az érdeklődők, a szerző pedig nem zárkózott el a dedikálástól sem.

– A könyvben igyekszem bemutatni azokat az embereket, akik sokat tettek a településért, valamint azokat az értékeket, melyekre büszkék lehetnek a tiszaörsiek – ismertette a magánkiadásban megjelent kötetet Hajnal Imre.

Így kerülhetett bele például a környéken kevesek által ismert káposztás birka, melynek egy időben nagy hagyománya volt Tiszaörsön. Lefényképezte a község fontosabb épületeit, melynek meglátása szerint, nem most, hanem talán száz év múlva lesz jelentősége.

– Megtalálható a kalendáriumban például a Fatraktorosként elhíresült Puskás István, valamint az általa fából készített járművek is – mutatta hírportálunk kérdésére.

 

– A Csillagok Háborúja szinte összes járművét elkészítő, makettező Szabó Istvánt is bemutatom – lapozott tovább.

Jövőbeni terveiről is beszélt a nyugalmazott pedagógus, új, készülő kötete egyben az utolsó lesz. A gesztenyefa árnyékából a Hortobágy szélére címmel fogja feldolgozni saját életútját. A Tiszapüspökiben és Tiszaföldváron töltött gyermekkortól egészen a Kócsújfalun és Tiszaörsön töltött évekig.

– Több mint negyven éve élek Tiszaörsön, előtte Kócsújfalun kezdtem tanítani. Életem nagy részét ezen a vidéken éltem – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!