különleges alkalom

2019.05.23. 15:24

Plácido Domingo koncertjével nyitja meg kapuit a Szent Gellért Fórum

Az „Opera Királyának” kikiáltott művész azon kevés előadók egyike, aki több évtizede minden földrészen töretlen népszerűségnek örvend.

Forrás: AFP/NurPhoto

Fotó: Oscar Gonzalez

Augusztus 28-án Plácido Domingo koncertjével nyitja meg kapuit a dél-alföldi régió új rendezvénykomplexuma, a Szent Gellért Fórum. A világszerte ünnepelt szupersztár fellépésére Dél-Alföld közönsége már több évtizede vár, és ezért is különleges alkalom, hogy idén nyáron Plácido Domingo Szegeden lép színpadra.

A nemzetközi sajtó már évekkel ezelőtt az „Opera Királyának” kiáltotta ki napjaink legnépszerűbb előadóját, aki szinte minden énekesi rekordot megdöntött. Nemrégiben mutatkozott be a 151. operaszerepében, több mint négyezer előadást énekelt, és 21 alkalommal lépett fel a New York-i Metropolitan Opera évadpremierjén, ezzel túlszárnyalva Caruso rekordját, aki 17 évadot nyitott meg a világhírű dalszínházban. Azon kevés előadók egyike, aki több évtizede minden földrészen töretlen népszerűségnek örvend, és a teltházas színházi fellépései vagy stadionkoncertjei különleges élményt jelentenek a publikumnak.

2017-ben az előadó barátai New Yorkban alapították meg az évente megrendezésre kerülő Plácido Domingo Classics fesztivált, mellyel a világhírű művész több évtizedes kimagasló, határokon átívelő művészi munkája, és humanitárius tevékenységei előtt tisztelegnek. A rendezés jogát elsőként Magyarország kapta meg, és az alapítás évében, majd azt követően 2018-ban is Pécs városa adhatott otthont a világsztárokat felvonultató nagysikerű rendezvénysorozatnak.

Az idén harmadik alkalommal bemutatásra kerülő fesztivál kiemelt programjai a Szeged-Csanádi Egyházmegye meghívására és partnerségével augusztus 24 -28. között Szegeden lesznek láthatók. A Szent Gellért Fórum ünnepi nyitóestjén Plácido Domingo partnereként a világszerte ünnepelt Grammy- díjas szoprándíva, Ana María Martínez lép színpadra.

A koncert állandó közreműködőjének, a nagy múltú MÁV Szimfonikus Zenekarnak a neves

new york-i karmester, Eugene Kohn lesz a dirigense.

Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök elmondta, hogy jelentős belföldi és külföldi érdeklődés előzi meg a Szent Gellért Fórum átadását. Nagy öröm számunkra, hogy Plácido Domingo elfogadta a meghívásunkat, és így a legendás operasztár koncertjével nyithatjuk meg a Szent Gellért Fórum közösségi tér kapuit.

A kiemelt kormányzati támogatással épülő létesítmény az egyházmegye által ellátott, mintegy négyezer állami gondozásban élő gyermek és fiatal, továbbá a saját fenntartású köznevelési intézményeiben tanuló több ezer diák szabadidős-, kulturális-, családi- és sportrendezvényeinek, valamint a Szeged-Grosics Akadémia felnőtt- és korosztályos labdarúgó csapatainak ad otthont.

A nyitórendezvények fővédnöke Kövér László az Országgyűlés elnöke, társvédnöke Vida József közgazdász, Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár, valamint Kakas Béla a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!