szezon

2019.12.07. 08:42

Puccini Toscájával veszi kezdetét szombaton a milánói Scala új évada

Riccardo Chailly, az operaház főzeneigazgatója vezényli az opera eredeti verzióját.

Forrás: Shutterstock

Puccini Toscájával veszi kezdetét szombaton a milánói Scala új évada, Giacomo Puccini operájának bemutatója lesz az utolsó olyan premier, mely Alexander Pereira vezetése alatt történik. A Scala főigazgatója december 15-től a firenzei Maggio Musicale Fiorentino operaház intendánsa lesz.

Riccardo Chailly, az operaház főzeneigazgatója vezényli az opera eredeti verzióját, amelyet 1900-ban mutattak be Rómában. A rendező az olasz Davide Livermore, aki az előző évi szezonban nagy sikereket aratott Verdi Attila című operájának színpadra állításával.

A Tosca címszerepében Anna Natrebko lép színpadra, Scarpiát Luca Salsi olasz bariton énekli.

Az előadásra szóló jegyek annak idején néhány óra alatt elfogytak, a legdrágább jegy 3000 euróba (992 ezer forintba) került. További 9 előadást terveznek január 8-ig, ezek közül hat már most teltházas – közölte pénteken az operaház.

A Tosca a világ egyik legkedveltebb és legtöbbet előadott operája.

Az est vendégei között lesz Sergio Mattarella olasz köztársasági elnök és Dario Franceschini kulturális miniszter. Pereira utódját, Dominique Meyert is várják az előadásra. Ő hivatalosan március elsején veszi át a milánói operaház vezetését.

A premierrel párhuzamosan várható tiltakozások miatt szigorú biztonsági intézkedésekről is gondoskodnak. Az előadást a RAI 1 televízió élőben közvetíti.

A Scala évadját hagyományosan minden évben december 7-én nyitják meg, Szent Ambrusnak, Milánó város védőszentjének napján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!