felfedezés

2019.07.12. 17:32

Szemfüles restaurátor fedezett fel egy rég eltűnt festményt

A műalkotás értéke még kérdéses.

restorer working on oil painting , art restoration concept

Forrás: Shutterstock

Több mint 45 év után bukkant fel egy wiesbadeni aukciósházban egy festmény, melyet a franciaországi Marcoussis-ban lévő Szent Mária Magdaléna-templomból loptak el.

Théodore Chassériau festő Jézus Mártánál és Máriánál című festményét egy francia restaurátor fedezte fel az interneten – közölte a wiesbadeni rendőrség pénteken.

A francia kulturális minisztérium javaslatára a rendőrség májusban kezdeményezte, hogy a festményt orgazdaság miatt foglalják le.

A kép tulajdonosa azt állította, a festményt örökölte, információi szerint a festményt 1974-ben a párizsi művészeti piacon szerezték. Csak idén találta meg ismét a padláson és döntött úgy, hogy eladja.

A férfi időközben a regisztrált műkincset visszaadta Marcoussis községének.

A festmény értékét pontosan nem lehet meghatározni, mivel kivették a keretéből, enyhe sérülések érték, ráadásul hiányzik róla a szignó. Theodore Chasseriau más festményeinek ára viszont 10 ezer eurónál (3,2 millió forinttól) kezdődik a művészeti piacon.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!