Szomorú apropó

2017.09.12. 12:43

Szimbolikus helyszínen tartják a bostoni maratonról szóló film premierjét

A színészek mellett néhány túlélő is ott lesz a vetítésen.

Jake Gyllenhaal smiles during a "photo call" during the press conference for "Stronger" at the Toronto International Film Festival in Toronto, September 9, 2017. / AFP PHOTO / Geoff Robins

Fotó: AFP

Abban a bostoni kórházban rendezik meg a tragikus végű 2013-as bostoni maratonról szóló film premierjét, ahol a terrormerényletben megsérült áldozatok többségét ápolták.

A Stronger című filmet kedden vetítik a Spaulding Rehabilitációs Kórházban, ahol a produkció főhőse, a robbantást túlélő Jeff Bauman is lábadozott. A filmben Jake Gyllenhaal alakítja Baumant, akkori barátnőjét, Erin Hurleyt pedig Tatiana Maslany játssza, és a sztárok mellett a Baumant ápoló kórházi személyzet több tagja is szerepet kapott. A keddi premieren természetesen Bauman, Hurley és az őket játszó színészek is részt vesznek.

[embed]]

A bostoni maratonon Hurley indult, Bauman a célnál szurkolt neki, amikor két bomba robbant a közelében. A detonáció következtében Bauman mindkét lábát amputálni kellett – a filmet az ő memoárkötete nyomán forgatta David Gordon Green.

Borítókép: Jake Gyllenhaal

AFP PHOTO / Geoff Robins

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!