JÁSZSÁG

2019.12.07. 11:30

Tárlatuk nyílt a fővárosban

 „...Eljött a remény Betlehembe...” címmel nyílt meg a Jász Alkotók Köre (JAK) hetvenötödik kiállítása Budapesten, a Szabó Magda Közösségi Tér kiállító helyén a napokban.

Illés Anita

A jubileumi tárlatot dr. Dobos László, a Jászok Egyesülete elnöke nyitotta meg. A művészetkedvelő közönség megismerhette a jászsági, valamint a térségből elszármazott alkotókból és barátaikból álló közösséget. Az eseményen D. Kovács Júlia, a JAK elnöke köszöntötte a résztvevőket. A hangulatos rendezvényen az alkotók közül néhányan írói vénájukat is megcsillogtatták. A kiállítás képanyaga bibliai történteket idéz, és a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódik.

A festményeken megjelenik például a Szent Család, Mária a reményt jelentő kis Jézussal. De láthatóak vászonra festett meseszép, téli ruhába öltözött jászsági tájak is, melyek kifejezik a művészek szülőföldhöz való erős kötődését.

A jubileumi kiállítást Farkas Enikő, a Szabó Magda Közösségi Tér intézményvezető-helyettese és D. Kovács Júlia rendezte. A tárlat január 16-ig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!