verseny

2018.11.16. 13:56

Újra az ismert tévéműsor színpadán áll majd a Jászság Népi Együttes

A Fölszállott a páva című műsor 2018-ban a ­Döntők döntőjével jelentkezik. A zsűri az elmúlt évek legjobbjait hívta vissza, köztük a Jászság Néptánc Együttest is. A népzenei és néptáncos tehetségkutató műsorban ezúttal nem a ­zsűri dönt, hanem a közönség. A jászsági táncosok nagyon bíznak a jászok összefogásában, hogy szavazataikkal az elődöntőből továbbrepítik az együttest.

Illés Anita

Szűcs Gábor lányával, Szűcs Eszterrel az együttes negyvenöt éves jubileumi gálaműsorán

Fotó: Banka Csaba

A Jászság Népi Együttes (JNE) 2012-ben megnyerte a Fölszállott a páva versenyt. A jászsági táncosok hat év után újra a műsor színpadán mutathatják meg tehetségüket. Ezúttal egy szakmai grémium válogatása alapján tizenkét együttest hívtak be a Döntők döntőjébe.

– Az idei Fölszállott a páva azért is különleges, mert nem a zsűri tagok döntenek a versenyzők továbbjutásáról, hanem a közönség. A zsűri most nem pontoz, csak elmondja a véleményét a látottakról. Tehát nagyon fontos a nézők szavazata, tulajdonképpen a közönség kezében vagyunk. Remélhetőleg összefog a Jászság, Jász-Nagykun-Szolnok megye, valamint a táncos barátok szerte az országban és segítségükkel továbbjut az együttes – mondta a versenyről Szűcs Gábor, a JNE művészeti igazgatója.

Az előző évekhez hasonlóan a versenyprogram a táncegyütteseknél négy és fél perc, egy elődöntőben három táncegyüttes lép fel.

– Mi a november 23-i elődöntőben szerepelünk, a ­23-as kóddal fogunk versenyezni. Az együttes természetesen új koreográfiákkal készül, de olyanokat is felújítottunk, melyek régebben voltak színpadon. Tizenhárom táncos pár vág neki ennek a vetélkedőnek és remélem, hogy minél tovább jutnak. Annyit kell még tudni, hogy az együttes új generációja vesz részt a Pávában. Azok közül, akik 2012-ben megnyerték a versenyt, csak négy táncos van a csapatban. Több mint kilencven százalékuk fiatal, ugyanakkor 25 évesen már érett táncosok, akik szakmailag felkészültek a megmérettetésre – tudtuk meg Szűcs Gábortól.

Az elődöntőbe erdélyi táncokkal készülnek, a középdöntőben Somogy vidékét, a döntőben pedig Székelyföldet szeretnék „bevenni„ táncaikkal. Ehhez azonban mindvégig a közönség szeretetére és kitartó támogatására lesz szükség. A Jászság Népi Együttes szólistája, Balogh Károly november 9-én mutatta meg tudását az elődöntőben, sajnos nem jutott tovább a középdöntőbe. Balogh Károlyt a JNE táncosaként még láthatja a közönség november 23-án.

Élő adásban szavaznak

A Jászság Népi Együttes táncosai nagyon számítanak a közönségre. A Fölszállott a páva népzenei és néptáncos tehetségkutató műsorban november 23-án este az élő adás alatt 19.30-tól 21.45-ig lehet szavazni a Jászság Népi Együttesre. Az egyenes adásokban a szavazás keretében a közönség SMS-ben és applikáción keresztül voksolhat.

Borítókép: Szűcs Gábor lányával, Szűcs Eszterrel az együttes negyvenöt éves jubileumi gálaműsorán

Fotó: Banka Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!