Lemezkritika

2006.12.07. 10:44

Szulák Andrea: Cinema

Szulák Andreáról szinte már el is feledtük, hogy énekesnő is. (Pedig annak idején máég a Neotonban is megfordult...) Az utóbbi időben főleg média- és színházi szerepléseiről ismert, úgyhogy ideje volt már, hogy emlékeztessen bennünket arra, milyen kiváló hanggal áldotta meg a Teremtő.

Baranyi György

Legújabb CD-jére legkedveltebb filmbetétdalait gyűjtötte egybe, és ezzel tőkle valóságos mozitörténelmet kapunk. Ezek többségében külföldi filmekből valók, csak egy magyar alkotás (A miniszter félrelép) egyik kedves dala került fel a lemezre. A dalok többsége középtempós vagy lassú, de van azért itt igazi vérpezsdítő latin dallam is, a Manha De Carnaval.

Andrea egyik nagy kedvence Barbara Streisand, így nem csoda, hogy tőle két dal is szerepel az albumon. Szulák Andrea végig elbűvöl, elvarázsol énekével, igazi erős, érzéki hangjával, átérzéssel teli előadásmódjával. Az egyik csúcs a New York, New York előadása (amelyet ráadásul egy férfitől, Frank Sinatrától ismerhettünk meg). Ebben Andrea úgy kiereszti a hangját, hogy az valami fantasztikus! A kísérő együttes (Kosz Sziveszter és a Groove Dealers) is kitesznek magukért.

Akik az eredeti filmeket ismerik, elégedetten csettinthetnek a felvételeket hallgatva, de azoknak is örömet okoz, akik „csak” Szulák Andreára mint énekesnőre kíváncsiak. Kellemes hallgatnivaló ez az összeállítás. És talán következhet is egy kimondottan neki írt hangzóanyag... (Szulák Andrea: Cinema. Kiadó: Sony-BMG) 

Számlista: 1. Szélmalom (A Thomas Crown ügy filmből) 2. Túl a szivárványon (Az Óz, a csodák csodája filmből) 3. Manha De Carnaval (A Fekete Orfeusz filmből) 4. Ha elfújja a szél (A Casablanca filmből) 5. Ezek voltunk (Az Ilyenek voltunk filmből) 6. Evergreen (A Sztár születik filmből) 7. Egy nyáron át (A Kamaszkorom legszebb nyara filmből) 8. Beautiful Maria Of My Soul (A mambó királyai filmből) 9. Nincs a sors könyvében (A The Happy Ending filmből) 10. Holdfolyó (Az Álom luxuskivitelben filmből) 11. New York, New York (A New York, New York filmből) 12. Nézz reám (A rózsa című filmből) 13. C''est La Vie (A miniszter félrelép filmből)

Ezek is érdekelhetik