Lemezkritika

2007.09.26. 08:02

Alexandra: Startugrásra készen a magyar Beyoncé

Alexandra első látásra egy rendkívül csinos, az átlag tinik életét élő fiatal lánynak tűnik, de annak ellenére, hogy kortársaihoz hasonlóan iskolába jár (negyedikes egy csepeli gimnáziumban), ideje nagy részét a zene szeretetének és művelésének szenteli gyermekkora óta.

SZOLJON

Zeneiskolába jár, zongorázik, szolfézst tanul, és tehetsége és kitartása gyümölcseként 18 évesen már első lemeze felvételein dolgozik! Alexandra 7 éves kora óta tanul táncolni — első óráit Zoltán Erikánál vette, majd a Dáridóban folytatta táncos pályafutását. A színpadra termett karizmatikus lány szépségére már egész kis korában felfigyeltek — 10 éves kora óta modellkedéssel is foglalkozik, és a rengeteg versenyből jópárat meg is nyert már.

A lány sztárság felé vezető útja érdekes módon Torontóban kezdődött — a hatodik osztály elvégzése után Kanadába költözött szüleivel —, ahol a gimnáziumi énnekar tagjaként lehetősége adódott hangjával is felhívni magára a figyelmet. Magyarországra való visszatérésük után sem adta fel álmait, ezért első dolga volt felkeresni Karda Beát, akinél két éven keresztül folytatta a hangképzést, majd a nem kevésbé ismert Szatmári Orsi és Éliás Gyula vette szárnyai alá a tehetséges lányt, aki számtalan amatőr színpadi szereplése során már sokak kedvencévé vált. Alexandra nagy örömmel vállalta el a nagy sikerű Disney High School Musical 2 magyar nyelvű betétdalának (Ez a mi dalunk már) eléneklését, amelyet a tinisztár Márkkal énekel. A fülbemászó dal már látható a zenetévén és hallható a rádiókban.

Alexandra és Márk szeptember folyamán a Jetix Tv High School Musical táncversenyének válogatásán vesznek részt, ahol zsűritagként jut döntő szerepük a szerencsés és tehetséges táncosok kiválasztásában. A nyertesek részt vehetnek majd második klipjük (Szerelemnyár) forgatásán, így igazi sztárok háttértáncosaivá válhatnak!

Alexandra emellett gőzerővel dolgozik élete első nagylemezén, melynek dalaiban kedvenc műfajai, az r''n''b, gospel és soul is hatással lesznek. Eme egyvelegből egyedi, könnyen emészthető, izgalmas hangzások születnek, ami a sokoldalú lány kirobbanó hangja tesz igazán ütőssé! Alexandra széles körű zenei ízlése és művészi nyitottsága kedvenc előadói és példaképei (Whitney Houston, Chaka Khan, George Benson, George Michael, Anastacia, Alicia Keys, Beyoncé) nyomdokaiba emelheti őt! Ez egy új fejezet kezdete a lány életében, melyben a következő cél a Zeneművészeti Főiskola…

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!