Lemezkritika

2007.10.15. 11:40

Filmzene: Teenage Mutant Ninja Turtles — Music From The Motion Picture

Tini Nindzsa Teknőcék egy új mozifilmben küzdenek, miközben a hozzá készült filmzenealbum pedig a hallgatók körében érdemel nagy figyelmet. Remek, sodró gitárzenék fiatal előadóktól, ehhez mérten fiatalos hevülettel.

Baranyi

A rajzfilmekből már jól ismerhetjük a Tini Nindzsa Teknőcöket. Most itt van róluk egy háromdimenziós mozifilm, melyhez természetesen társult egy zenei összeállítás is. Méghozzá milyen jó válogatás!

Mivel a Tini Nindzsa Teknőcök (név szerint Leonardo, Raffaello, Donatello és Michelangelo) amúgy is igen sok pörgős akciójelenettel rendelkezik, így persze hogy a hozzá kiválasztott zenék is mind a gyorsabb, rockosabb fajtákból valók. Az előadók többsége igazi gitárzenét ad elő, és javarészt fiatal zenészek. A dalok is mind 2006-ban és 2007-ben születtek.
A sort rögtön a Gym Class Heroes nyitja a Shell Shock című, hip-hopos, rockos rappel, majd utána jön a Jet egy húzós, sodró lendületű, csupa energia dallal (Rip It Up). A Cute Is What We Aim For formáció felvétele is dallamos, bár csak kissé rockba hajló, de a Starship Cobra már szintén egy hagyományos rockkal operál. Meg & Dia női előadókként is jól érzik magukat a hangulatos rockzene területén.

A lemez egyik érdekes pontja Pepper, aki reggaes dallamú, igen fülbemászó, kellemes muzsikával visz el minket a karibi tájakra. Az Amber Pacific száma britpopos hangzású, Billy Talent pedig egy igazi punkszámmal teszi tiszteletét, hogy aztán a This Providence visszahozza a hetvenes évekbeli hangzást a Walking On Water című dal határozott orgonájával. Gazdag vokálú, igényes rock az Ever Fall felvétele, míg a jól ismert P.O.D. sok elektronikával megtűzdelt rap metálja itt egy húzós remixben öltött testet. A csapatok sorát a Big City Rock zárja egy sűrű megszólalású gitárszámmal, amely csak úgy visz magával előre. A CD-re még rátettek két felvételt a film eredeti instrumentális filmzenéjéből is, amelyet Klaus Badelt írt. Mindkettő ötvözi a szimfonikus megszólalást a rockos hangzással, így egyáltalán nem lógnak ki a sorból.

Összegzésként tehát elmondható, hogy egy igen értékes album született, sok jó, fejrázásra alkalmas zenével. Akár bulizni is lehet rá! (Filmzene: Teenage Mutant Ninja Turtles — Music From The Motion Picture. Kiadó: Warner)
 
Számlista:
1. Shell Shock (Gym Class Heroes)
2. Rip It Up (Jet)
3. There''s A Class For This (Cute Is What We Aim For)
4. Awww Dip (Cobra Starship)
5. Roses (Meg & Dia)
6. Bring Me Along (Pepper)
7. Fall Back Into My Life (Amber Pacific)
8. Red Flag (Billy Talent)
9. Walking On Water (This Providence)
10. Youth Like Tigers (Ever We Fall)
11. Lights Out (Chris Vrenna Remix) (P.O.D.)
12. Black Betty (Big City Rock)
13. I Love Being A Turtle (score)
14. Nightwatcher (score)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!