Lemezkritika

2007.10.24. 10:13

Válogatás: Now.hu 10. — A legfrissebb hazai

Immár jubileumához érjezett a népszerű Now.hu sorozat. A legfrissebb hazai slágereket felvonultató anyagnak a tizedik kiadása jelent most meg, méghozzá ismét dupla CD-n.

Baranyi György

A Now.hu sorozat ezen tizedik, őszi kiadványa nem nélkülözi most sem a változatosságot, már ami a rajta szereplő számok stílusát illeti. A sort az egyik legnépszerűbb magyar formáció, a Nox nyitja a Nem lesz több tánc című dalukkal, és hogy kerek legyen az anyag, a válogatást majd a második CD végén a Nox-énekesnő Péter Szabó Szilvia zárja a gyönyörű szépen előadott Ha én rózsa volnék Bródy-szerzeménnyel, amely a kiadvány bónuszszáma is egyben. De rögtön itt az elején említsünk meg egy számunkra különösen kedves előadót, aki nem más, mint a kereskedelmi rádiók egyik kedvence, a szolnoki Cozombolis, aki a Mintha a testvéred volna című reaggaton stílusú dallal van jelen. A kimondott rockzenét most viszonylag kevesebben képviselik, akik vannak, azok is inkább a soft rockot nyomják (Hooligans, Bikini, No Thanx). Még a viszonylag legkeményebb megszólalást Torres Dani és a Veni Styx hozza a húzós Három az egyben számával.

És ha már itt tartunk, persze hogy ismét vannak megasztárosok Torres Danin túl is: Rúzsa Magdi, Szabó Eszter és Gáspár Laci. Sőt, az itt is szereplő Sugarloafban is egy volt megasztáros hölgy, Dér Heni énekel. Gáspár Laci egyébként egy roma folklórból merítő hangulatú dalt ad elő (Bolond vagyok mert...), és ugyanebben a stílusban szerepel a nagy kedvenc Váradi Roma Café is. Az összeállításban helyet kapott a roppant tehetséges Sergio Santos (aki persze magyar...) a vérpezsdítő, flamenco stílusú Amor Mio című számmal. Az összesen 23 szám között sok-sok csemegéznivaló akad, úgyhogy aki ismét egy jól sikerült, lendületes  válogatáslemezt szeretne, nyugodtan keresse a Now-hu 10-et. (Válogatás: Now.hu 10. — A legfrissebb hazai. Kiadó: Universal)

Számlista:
CD1
1. Nem lesz több tánc (Nox)
2. Félember (Hooligans)
3. Hip-hop (Rúzsa Magdi)
4. A fekete nap gyermekei (No Thanx)
5. Szerelemháború (Szabó Eszter)
6. Umbala-umba (Váradi Roma Café)
7. Csakazértis szerelem (Link)
8. Túl szép (Kozma Orsi)
9. Mennyország felé (Bikini)
10. Magyarok lánya (Ogli G)
11. Eső mossa el (Lovegun)
CD2
1. Mintha a testvéred volna (Cozombolis)
2. Amor Mio (Sergio Santos)
3. Bolond vagyok mert... (Gáspár Laci)
4. A Balaton vár (Bridge)
5. Mozdulj már (Lola)
6. Visszhang (Magna Cum Laude)
7. Három az egyben (Torres Dani és a Veni Styx)
8. Szingli lány (Sugarloaf)
9. Tik vagytok parasztok (Irigy Hónaljmirigy)
10. Jól vagyok (Éliás Gyula)
11. Tőlünk hangos az ég! (Candies)
12. Ha én rózsa volnék (Péter Szabó Szilvia) (bonus track)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!