Lemezkritika

2007.11.15. 15:20

Circus Diablo: Circus Diablo

Nagy nevek zenélnek együtt ebben a "szabadidős" rockcsapatban. Bemutatkozó albumuk is ennek megfelelően laza örömzene.

Baranyi György

Ha van egy kis szabadideje az embernek, és ráadásul zenész az istenadta, mit is csináljon? Hát persze: hozzon létre egy együttest néhány hasonszőrű barátjával, egy bulizenkart, egy örömcsapatot, egy olyan projektet, ahol tényleg magáért a zenélés öröméért készülnek a számok, mennek a koncertek.
Nos, ilyen együttes a Circus Diablo is. Az alapító tagok mind jól ismert nevek a rockszíntérről. Így a gitáros Billy Duffy a The Cultból érkezett, akárcsak Billy Morrison, aki a The Cult turné-basszusgitárosa, ám ebben a csapatban az énekesi szerepkör lett az övé. Matt Sorum dobos (és itt egyben producer is) jól ismert a Guns N'' Roses-ból, illetve a Velvet Revolverből, Ricky Warwick gitáros pedig a The Almighty nevű angol együttes fő embere. Basszusgitáron Brett Scallions játszik a Circus Diablóban, aki tagja többek között a Camp Freddynek és a Riders Of The Storm néven fellépő, a The Doors egykori tagjaiból álló turnécsapatnak is. Szóval, a tagok indíttatása sokféle, ám rockzene iránti szeretetük letagadhatatlan.
Bemutatkozó lemezük, mely egyszerűen csak a Circus Diablo címet viseli, ennek alapján tényleg egy laza, belecsapós, jó hangulatú, buliszagú, gitártémákkal operáló rocklemez, melybe azért belevegyülnek rock an'' punkos tételek is. Nincsenek nagy kavarások, túlcicomázott gitárvirgázások, nagy dallamváltások, de ebben éppen ez a  jó, hiszen a rockzene alapjait nyújtják a hallgatóknak. Húzós számok ezek mind, csak néhány lassul le, mint például a Shine és a lemezzáró, akusztikus Dignified. Ez a projekt együttes pont azt hozza, amit várunk tőlük: azt a zenét, amit bármilyen bulin el lehet adni (mint erre az OzzFesten már volt is példa), mert rögtön hangulatot csinál. Nekünk már csak bólogatnunk kell...
(Circus Diablo: Circus Diablo. Kiadó: Universal)

Számlista:
1. Loaded
2. So Fine
3. Restless
4. Shine
5. Mad Parade
6. Red Sun Rising
7. Commercial Breath
8. Hello, Goodbye
9. Ants Invasion
10. Rollercoaster
11. Dignified

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!