Lemezkritika

2008.10.13. 10:38

Daniel Powter: Under The Radar

Daniel Powter 2005-ben adta ki bemutatkozó lemezét, s arról a Bad Day című szám egyből hatalmas siker lett. Slágerlistákat vezetett, az egész világ ezt dúdolta, és Powter is csak kapkodta a fejét, hogy hirtelen mi is történt vele.

Baranyi György

Reflektorfénybe került, koncertjei telt házakat vonzottak. Ám időközben eltelt három év, és bizony, a figyelmet fenn kell tartani, vagy éppen fel kell kelteni ismét. Ennek pedig legjobb módja egy új lemez, ami megmutathatja, hogy nem csak egy fellángolás volt az első siker.

Nos, a napokban megjelent Under The Radar című albuma nem is okoz csalódást. A lemezhez nem mást választott producernek, mint Linda Perryt, az egykori 4-Non Blonds tagját, aki olyan hírességek zenei karrierjét terelgette már helyes irányba, mint James Blunt, Christina Aguilera, Gwen Stefani, Pink vagy éppen Courtney Love. Linda Perry nemcsak producerkedett ezen a lemezen, hanem dalokat is írt, részt vett a gitárok megszólaltatásában, és vokálozott is. Ez utóbbi külön is kiemelendő az Am I Still The One? című dalban.

Powtertől már az első lemezen megszoktunk egy laza, könnyed, nagyon dallamos popstílust, amelyet javarészt zongorával, billentyűsökkel kísért dalok alkottak. Az új anyag ettől eltérően már komolyabb hangszerelést — amelybe a vonósok is beleférnek — kapott, egész sok elektromos gitárral. Persze a zongora ugyanúgy megmaradt, amelyek nagy részét maga Daniel Powter játszotta fel. Dabiel Powternek nagyon kellemes énekhangja van, egy kicsit a Matchbox 20 énekese, Rob Thomas stílusában, de annál egy fokkal azért lágyabb. A CD dalai elég változatosak és fogósak ahhoz, hogy kiváló szórakozást nyújtsanak a hallgatónak. S ha első hallásra nincs is olyan nagy sláger rajta talán, mint a Bad Day volt annak idején, azért ezek a számok magasan az átlag felett vannak. Bónuszként felkerült rá a koncerteken már eddig is nagy sikerrel játszott Love You Lately című darab is.

Az egész anyag egységes színvonalú, pontosan megfelelnek annak a képletnek a dalok, amit ma egy ilyen softpop előadtól el lehet várni.  A srác önmagát adja, nincs megjátszás, művieskedés. Ebben persze nagy szerepe volt Lindának is, aki — ahogy Powter ezt elmondta — a legjobbat hozta ki belőle, hol keményen hajtva az énekest, hol pedig okosan, figyelemmel, szeretettel. A CD-t hallgatva megérte.

(Daniel Powter: Under The Radar. Kiadó: Warner)

[caption id="" align="alignright" width="350"] Daniel Powter kifejezetten kellemes lemezt készített
[/caption]Számlista:
1. Best Of Me
2. Not Coming Back
3. Whole World Around
4. Next Plane Home
5. Am I Still The One? (with Linda Perry)
6. Negative Fashion
7. Don’t Give Up On Me
8. Fly Away
9. Beauty Queen
10. My So Called Life
11. Love You Lately (bonus track)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!