Lemezkritika

2010.03.31. 18:47

David Guetta: One Love

Sztárénekesek sorával készült a francia DJ új dance albuma.

Baranyi György

Vezető producer, remixer, DJ a francia David Guetta immár közel két évtizede. Sikeres albumai vannak, rengeteg helyen fellépett, ahol sztár DJ-nek kijáró fogadtatásban részesül, és más zenészek, énekesek is szívesen dolgoznak vele együtt. Új lemeze a One Love címet kapta (ez persze nem a Bob Marley-féle One Love!), s amíg a címben az egység nyilvánul meg, addig a lemezen a különálló felvételeket kapunk. Azok viszont töretlenül jók, mert a szélesebb közönséghez is szólnak.

A korábban jellemző electro house, dancefloor és dance elemeket, alapokat megtartva most a számokban David, megszólítva a nemzetközi pop és dance közönséget, kikacsint a pop és az r&b felé is. A döngölős alapok, az elektronika világa ott van minden felvételben, amelyek húzósak, dallamosak, a diszkók elmaradhatatlan anyagai. David jól felépítette ezt a lemezt, és a lejátszási időt sem vitte túlzásba szerencsére, mert az 55 perc bőven élvezhető még azoknak is, akik kevésbé szoktak hozzá ehhez a fajta zenéhez. Nincsenek önismétlések, csak jól működő számok.

A felvételekben közreműködő énekesek sora hosszú, de igényességről árulkodó. A javarészt fekete bőrű sztárénekesek a hip-hop, r&b, electro funk világából érkeztek. A When Love Takes Overt, mely kislemezen is megjelent, és azóta már világméretű sláger lett, nem más énekli, mint a Destiny’s Childból ismert Kelly Rowland, aki még egy dalban szerepel. Aztán itt van Akon, aki már maga is egy külön intézmény, és úgy is énekli a Sexy Bitch című felvételt, amely a következő sláger a CD-ről. A Black Eyed Peas is képviselteti magát a sorban, ami nem véletlen, hiszen David Guetta is szerepelt a legutóbbi BEP-lemezen. A teljes csapat mellett Will.i.am két felvételben is lehetőséget kap az énekre (az egyikben csapattársával, Apl de Appal). Aztán ne felejtsük el a korábban a diszkóénekesnő, Donna Summer előadásában megismert slágert sem, az It’s The Way You Love Me-t, amelyet a már említett Kelly Rowland ad elő. Kedvesen, érzelemgazdagon énekel a Grammy-díjas Estelle a címadó One Love-ban, és itt van Chris Willis is két felvételben. Ő az egyébként, akivel Guetta korábban már írt toplistás dalt, ne is csodálkozzunk, hogy most megint tiszteletét teszi.

David Guetta ezúttal sem hibázott, ötletes, jó megoldásokban gazdag, igényesen megalkotott albumot készített. Bár sokszínű, de nem kavalkád jellegű, és a sztárelőadók révén még inkább figyelemre tehet szert.

(David Guetta: One Love. Kiadó: EMI)

Számlista:
1. When Love Takes Over (feat. Kelly Rowland)
2. Gettin’ Over (David Guetta & Chris Willis)
3. Sexy Bitch (feat. Akon)
4. Memories (feat. Kid Cudi)
5. On The Dancefloor (feat. Will.i.am & Apl de Ap)
6. It’s The Way You Love Me (feat. Kelly Rowland)
7. Missing You (feat. Novel)
8. Choose (feat. Ne-Yo & Kelly Rowland)
9. How Soon Is Now (David Guetta, Sebastian Ingrosso & Dirty South feat. Julie McKnight)
10. I Gotta Feeling (FMIF Remix Edit) (Black Eyed Peas)
11. One Love (feat. Estelle)
12. I Wanna Go Crazy (feat. Will.i.am)
13. Sound Of Letting Go (David Guetta, Tocadisco & Chris Willis)
14. Toyfriend (feat. Wynter Gordon)
15. If We Ever (feat. Makeba)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!