Lemezkritika

2012.04.12. 17:19

David Guetta: Nothing But The Beat

A sztár lemezlovas dupla albuma: énekes koronggal és zenei koronggal.

Baranyi György

A felkapott, no és persze tehetséges francia lemezlovas, David Guetta legutóbb egy dupla albummal jelentkezett, mely már az ötödik stúdióalbuma. Az egyik korongra énekkel kerültek fel felvételek, míg a másik ének nélküli, elektronikus (zenei) album.

Guetta nélkül — legalábbis a zenéje nélkül — ma már elmaradhatatlan egy-egy zenés party, diszkó vagy akár csak egy házibuli is. Az ünnepelt DJ már számtalanszor bebizonyította tehetségét, és eljutott odáig, hogy immár elismert zenei előadók, énekesek keresik a kegyét, hogy szerepeljenek a lemezein. A modern elektronikus zene (nevezzük ezt house-nak, rave-nek, house popnak, acidnak vagy aminek éppen akarjuk) frontján tevékenykedő fiatalember pedig láthatólag és hallhatólag ki is használja ezen együttműködéseket. Legutóbbi dupla albumán, az első, énekes korongon olyan közismert nevekkel dolgozik együtt, mint Lil Wayne, Usher, Jennifer Hudson, Jessie J, Sia Furler, Akon, will.i.am, Timbaland vagy éppen Afrojack (azaz a holland Nick van de Wall). Közöttük megtalálhatók olyanok, akik már dolgoztak együtt a lemezlovassal, és vannak persze új előadók is.

Guetta zenéje egyébként nincs túlbonyolítva ezen az albumon, de azért bőven hangulatba tud hozni, pláne ha az a hely egy táncparkett. Az instrumentális lemezen derül ki igazából, hogy mennyire tud megragadni bennünket Guetta zenéje. Nem rossz, amit hallunk, mert van benne változatosság, játékosság, de azért nem minden tétel fogja meg a hallgatót. Erénye viszont, hogy nem nyújtja túl hosszúra a szerzeményeket, mert mindkét album 47 perc körüli. Így aztán a befogadható kategóriában mozgunk. Ráadásul az sem elhanyagolható, hogy a zenei lemezen nem a vokális anyagok zenéit kapjuk meg újra (a Little Bad Girl kivételével, de azon is változtattak), hanem új szerzeményeket.

David Guetta ezen albuma egyébként legalább annyi slágert tartalmaz, mint az előzőek, így nem csoda a népszerűsége, s az sem, hogy egy dokumentumfilmet is készítettek hozzá, illetve az előadóról.

(David Guetta: Nothing But The Beat. Kiadó: EMI)

[caption id="" align="alignright" width="334"] Csak lazán! David Guetta mindig hangulatba tudja hozni a hallgatókat.
[/caption]Számlista:
Vocal Album
1. Where Them Girls At (közreműködik: Flo Rida + Nicki Minaj)
2. Little Bad Girl (közreműködik: Taio Cruz + Ludacris)
3. Turn Me On (közreműködik: Nicki Minaj)
4. Sweat (Snoop Dogg vs. David Guetta)
5. Without You (közreműködik: Usher)
6. Nothing Really Matters (közreműködik: will.i.am)
7. I Can Only Imagine (közreműködik: Chris Brown + Lil Wayne)
8. Crank It Up (közreműködik: Akon)
9. I Just Wanna F (David Guetta + Afrojack) /közreműködik: Timbaland + Dev/
10. Night of Your Life (közreműködik: Jennifer Hudson)
11. Repeat (közreműködik: Jessie J.)
12. Titanium (közreműködik: Shia)

Electronic Album
1. The Alphabeat
2. Lunar (David Guetta + Afrojack)
3. Sunshine (David Guetta + Avicii)
4. Little Bad Girl (Instrumental Edit)
5. Metro Music
6. Toy Story
7. The Future (David Guetta + Afrojack)
8. Dreams
9. Paris
10. Glasgow

Kapcsolód cikk:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!