Egészség

2017.07.30. 14:30

Fagylalt és arcpakolás őszibarackkal – két egyszerű recept

Az őszibarack a nyár nagy ajándéka; vitamindús, édes, csökkenti a szomjunkat és alacsony a kalóriatartalma. Rengeteg fajtája van a szőröstől a kopaszig, fehér- vagy sárgahúsú, kerek és lapos verziók. Egy közös bennük; mind a konyhában, mind a kozmetikában eredményesen használhatók, mutatjuk hogyan.

Bihari Brigitta

A lédús őszibarackot sokféleképpen használhatjuk

Forrás: Shutterstock.com

A nyári melegben jól esik a fagylalt, de a a boltiakban rengeteg adalékanyag, cukor van, és még drága is. Ezért a legjobb, ha mi magunk készítjük el – az egyszerűbb változatokhoz extra felszerelésre sincs szükségünk.

A lédús őszibarackot sokféleképpen használhatjuk
Forrás: Shutterstock.com

A fagylalthoz szükség van 2-3 db őszibarackra, 2 dl (sűrű) joghurtra, 3 dl habtejszínre és 2-3 evőkanál mézre (más édesítővel is helyettesíthető). Az őszibarackot vágjuk össze, majd egy turmixgépben keverjük össze a többi összetevővel. Töltsük át olyan edénybe, amit be tudunk tenni a fagyasztóba, és az első három órában óránként keverjük át egy keverőkanállal, hogy ne fagyjon kásásra. Körülbelül hat óra szükséges a fagylaltos állag eléréséhez, és már fogyaszthatjuk is az egészséges édességet.

Jó szolgálatot tesz a kozmetikában is
Forrás: Shutterstock.com

Az arcpakolás elkészítése még a fagylalténál is egyszerűbb, csak őszibarackra és mézre van szükségünk hozzá. Fél őszibarackot pucoljunk meg, törjük össze villával és egy evőkanálnyi mézzel elkeverve kenjük az arcunkra. Hagyjuk 15 percig rajta, majd bő vízzel mossuk le. Bőrünk hidratáltabb és üdébb lesz.

Bihari Brigitta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!