2017 legnagyobb szenzációi

2018.01.14. 18:45

Jeges ár, tornádó, autós üldözés – erről beszélt tavaly mindenki, emlékszik még?

Ilyen volt Szolnokon a Tisza

Fotó: Mészáros János

Nap mint nap látjuk, halljuk, mennyi minden történik megyénkben, olykor megdöbbentő, felháborító, máskor szívet melengető, vagy éppen egészen hétköznapi, ámde számunkra fontos dolgok.

Az új év elején sokan vetnek számot és tekintenek vissza a múltra, úgy gondoltuk, mi is nosztalgiázunk egy kicsit, kíváncsiak voltunk, mi érdekelte Önöket a legjobban, miről olvastak a legtöbben 2017-ben.

Vágjunk is bele, ezek voltak a legérdekesebb hírek, legnagyobb szenzációk tavaly, nézzék csak!

Bár az elmúlt napokban a szokatlanul enyhe idő adott állandó témát térségünkben, tavaly ilyenkor nem volt ilyen problémánk, sőt! Februárban óriási jégtáblák úsztak a Tiszán, a jeges ár szörnyű károkat okozott. A Tisza-tó térségében például Örvénynél, a Kormorán kikötőben okozta a legnagyobb pusztítást.

Ilyen volt akkor Szolnokon a Tisza
Fotós: Mészáros János

Ha már a kiszámíthatatlan időjárásról szólunk, nyárra is tartogatott meglepetéseket. Júliusban tojás nagyságú jég esett Örményesen, a nagy vihar pedig több lakóházat, sőt még a polgármesteri hivatal épületét is megrongálta. Volt, ahol az ablakot is betörte a jég.

A Glaser-kastély ablakait is kitörte a jég
Forrás: Beküldött fotó

Az év első felében nemcsak a szeszélyes időjárás, egy térségünkben szokatlan természeti jelenség is nagy meglepetést okozott. Emlékeznek még, hogy májusban tornádó volt Szolnokon? Pedig így volt!

Tölcsér a gyaloghíd mellett
Fotós: Pinviczki Rajmond

Nem csak az időjárás, a kék hírek is adtak nekünk beszédtémát rendesen. Augusztusban például egy szolgálaton kívüli fiatal rendőr fogott egy rongálót, akiről később kiderült, szerelmi bánatában tört be egy kirakatot. Szerencsétlenségére azonban tettének szemtanúja volt a rendőr, aki szolgálatba helyezte magát, igazoltatta, a rongáló férfi azonban el akart menekülni. Persze nem sikerült, számára rossz véget ért történet, a nyári szabadsága alatt intézkedő rendőrt viszont dícséretben részesítették.

És az októberi autós üldözésre emlékeznek még? Egy férfit a rendőrök közúti ellenőrzés miatt akartak megállítani a 3117-es úton, az illető viszont továbbhajtott. Mikor a rendőrök üldözőbe vették, még le is szorította őket az útról, a rendőrutó az árokba borult. A 32-esen folytatódott a hajsza, ahol a rendőri utasításra keresztben álló kamion sem tartóztatta fel a sofőrt, megkerülte és rátaposott a gázra, a rá záporozó rendőri lövések sem tartóztatták. A sztori még ezzel sem ért véget, ha nem emlékeznek, itt olvashatják a részleteket.

Na és a szolnoki lakótelepen egymásnak eső két család megvan még? Állítólag szerelmi dráma robbantotta ki a vitát, ami annyira eldurvult, hogy többeket kórházba kellett szállítani.

Ekkor már nyugalom volt a Vegyiművek-lakótelepen
Fotós: Mészáros János

A legnagyobb drogfogás pedig minden bizonnyal a decemberben talált cannabis-ültetvény volt, amire egy szolnoki családi ház szakszerűen kialakított laborjában leltek a rendőrök. Nem semmi.

[embed]]

De persze nem csak bűncselekményekből állt az élet, hétköznapi, de fontos, mindannyiunkat érintő eseményeknek is hangot adtunk.

A szolnoki Várkonyi téren kialakított körforgalom például már a kezdetektől állandó beszédtéma, írásunkban éppen annak kapcsán, hogy hiába hasznos, sokan nincsenek tisztában a helyes forgalmi renddel, vagyis hogy hogyan is kelle megfelelően közlekedni itt.

De írtunk az új, emeletes motorvonatokról, a Hold utcai óvoda átadásáról, a jövőben sokaknak munkát biztosító új sampongyárról, de a legnagyobb érdeklődést kiváltó tavalyi esemény mégis a 130 éves kiskörei Tisza-híd korszerűsítése volt.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!