TOMAJMONOSTORA

2017.09.11. 10:30

Szürkemarha pörkölt, tűzzsonglőr show – ilyen egy főzőverseny

Az általános iskola udvarán gyűlt össze hétvégén a falu apraja-nagyja, a Szürkemarha Főzőverseny Tomajmonostora egyik legnagyobb eseménye. Jó ebédhez szólt a nóta, minden adott volt a kikapcsolódáshoz: kellemes nyárias idő, hagyományok és gasztronómia.

Kellemes illatok és jó hangulat várta az érdeklődőket szeptember 10-én, a főzőverseny csapatai pedig igazi különlegességekkel készültek. Az ülőhelyek gyorsan megteltek, családok és baráti társaságok látogattak ki a tomaji eseményre.

Míg a római katolikus templomban tartott a búcsúi ünnepi szentmise, a főzőcsapatok bográcsaiban már rotyogtak a különféle szürkemarhából készült ételek. Fehér Ernő és zenekara jóvoltából jó ebédhez szólt a nóta, majd a helyi és környékbeli hagyományőrző csoportok léptek színpadra.

Kora délután egy kisebb sorban állás, várakozás alakult ki az ugrálóvárnál, ebéd után a gyerekek újult erővel vetették bele magukat az önfeledt játékba.

Délután egy kaszkadőr motorshow, majd koncertek szórakoztatták az érdeklődőket, Koós Réka, az Irigy Hónaljmirigy és a Piramis váltották egymást a színpadon. A napot egy tűzzsonglőr show zárta.

Az időjárás kedvezett a programoknak, melyek között mindenki megtalálta a számára kedves időtöltést. A felnőtteket egészségügyi szűrések, a kicsiket ugrálóvár, óriáscsúszda, vetélkedők és ügyességi játékok várták.

A főzőversenyt a tiszafüredi Hegedűs-Hús csapata nyerte, akik magyar szürkemarha lábszár pörköltöt készítettek.

Ujvári László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!