SZOLNOK

2017.11.27. 18:45

Újévköszöntő tánckoncertet ad a Szolnoki Szimfonikus Zenekar és a Magyar Állami Népi Együttes

Hetedik alkalommal köszönti tánckoncerttel az újévet a Szolnoki Szimfonikus Zenekar január 13-án a Tisza-parti város sportcsarnokában, ezúttal a Magyar Állami Népi Együttessel közösen.

A tánckoncert műfaját Izaki Maszahiro karmester álmodta meg hét évvel ezelőtt – közölte az esemény sajtófőnöke hétfőn közleményben az MTI-vel.

Tibenszky Móni Lisa tájékoztatása szerint a Napszédítők – Nemzeti Tánckoncert című produkció során a népmesékből ismert bűvös hetes szám Liszt, Bartók és Kodály művészetén keresztül nem csupán a zene „mesebeli álomországába” röpíti el a hallgatóságát, hanem a néptánc leghitelesebb hazai előadóinak közreműködésével az autentikus népzenei kultúra sajátosan magyar, édes-keserű világába is elkalauzolja a közönséget.

Az Izaki Maszahiro karmester által megálmodott tánckoncerteken egyenértékű a zene és a tánc szerepe. A tánc révén láthatóvá vált a zene – idézi a közlemény a karmestert.

Az elmúlt hét év alatt a népi tánc, a mozgásszínház, a modern tánc, a balett és a versenytánc is szerepet kapott a szimfonikusok színpadán, a legjelesebb magyar művészeti együttesek közreműködésével- olvasható tájékoztatásban.

Az újévköszöntő produkciókban a szimfonikus zenekar mindig más-más arcát láttatta, kivétel nélkül mindig telt ház előtt. Az idei tánckoncert visszakanyarodik a legelső produkcióhoz, a magyarság és a népdalok világához.

A produkció házigazdája Ókovács Szilveszter.

MTI

Borítókép: Csabai István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!