SZOLNOK

2017.10.16. 09:30

Nemrég indult a spanyoloktatás a gimiben, de megéri a diákoknak belekóstolni

– Egy nyelv mélyebben gyökeret ver bennünk, ha ismerjük annak hátterét is – kezdte pénteken a Verseghy Ferenc Gimnázium könyvtárában rendezett sajtótájékoztatón Lipták-Fegó László, az F. Segura cégcsoport szolnoki gyárának igazgatója.

Lipták-Fegó László és Pogány Gyula a megállapodással

Fotó: Mészáros János

Az esemény fő célja a spanyol cég és a szolnoki oktatási intézmény együttműködésének megerősítése volt.

– Nemcsak a spanyol nyelv oktatását támogatjuk, hanem az intézmény fizikaversenyének rendezéséhez is szeretnénk hozzájárulni, emellett a spanyol házi verseny lebonyolításában is részt veszünk.

– Terveink közt szerepel, hogy a verseny első helyezettje Valenciába utazhat majd – részletezte a gyárigazgató, aki a spanyol nyelv tanulásához nélkülözhetetlen könyveket is átadott az iskola diákjainak.

– Ha pedig a diákok közül bárki úgy érzi, spanyol nyelvi környezetben gyakorolna, lehetősége van arra, hogy akár nyáron, diákmunkásként nálunk helyezkedjen el – tájékoztatott a vezető.

Pogány Gyula iskolaigazgató szerint már most nagy az érdeklődés a szeptember óta folyó spanyoloktatás iránt.

Lipták-Fegó László és Pogány Gyula a megállapodással

– Jelenleg két főállású és egy óraadó spanyoltanárral rendelkezünk, a tanítás pedig két csoportban folyik – emlékeztetett.

– Még tavasszal találtuk meg egymást a Segurával, mellyel többek közt az ösztöndíj-lehetőségekre is kiterjedő együttműködésünk határozatlan időre szól – summázta az intézményvezető.

Hartai Gergely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!