MEGYEI PROGRAMOK

2018.01.26. 06:12

Programajánló

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei programelőzetes tartalma minden pénteken frissül.

Kiállítás

Sebestyén Zoltán Munkácsy-díjas festőművész Folyamatosan lehet című kiállításának megnyitóját rendezik meg január 27-én, szombaton délután négy órától a szolnoki Galériában. A január 28. és március 4. között megtekinthető tárlatot Feledy Balázs művészeti író, művészetkritikus nyitja meg.

Pusker Ferenc emlékezete – Egy országos jelentőségű tiszafüredi méhész élete és munkássága címmel nyílik kiállítás január 26-án, délután négy órakor a füredi Kiss Pál Múzeumban (Lipcsey-kúria). A vendégeket Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke köszönti, a tárlatot pedig Remek István méhész nyitja meg.


Imahét

Az imahét részeként pénteken este hat órától Sztojka János lelkész igét hirdet a metodista gyülekezeti házban.


Pizsamaparti

A különféle repülőgépeket fedezheti fel bárki a RepTár különleges éjszakai bevetése során.

A Da Vinci PIZSAMAPARTI olyan egyedülálló program, melyen a hét-tizenhárom éves gyermekek szórakoztató módon ismerkednek meg a helyszínekhez kapcsolódó tematikákkal. Landolás: január 27., szombat, este hét órakor.


Tárlat

Ünnep 2017 címmel rendez kiállítást a Szolnoki Művésztelep és a Kert csoport december 15-én délután öt órától a Szolnoki Művésztelep Kert galériájában. A tárlatot dr. Kállai Mária kormánymegbízott nyitja meg. Közreműködik a Pikéthy Tibor zeneművészeti szakgimnázium népi ének szakos tanulói. A kiállítás január 30-ig tekinthető meg.


Foglalkozások

– A Tiszakötők Szolnoki Babahordozó Klub szervezésében, a Verseghy Ferenc Könyvtár Gyermekkönyvtárában havonta egy alkalommal kötetlen beszélgetést rendeznek nőkről nőknek, anyákról anyáknak, családokról családoknak.

– A Verseghy Ferenc könyvtárban minden kedden 15 órától Anime kör várja a fiatalokat, japán nyelvtanulással egybekötve.

– A Verseghy Ferenc könyvtár Gyermekkönyvtárában minden csütörtökön 10:15-től és 11 órától Ringató foglalkozáson vehetnek részt a szülők és a gyerekek, Hodos Szilvia népzenész vezetésével. A foglalkozások az óvoda előtti korosztálynak szólnak, néhány hónapos kortól hároméves korig.

– Minden kedden 9:30-kor és 10:30-kor Ciróka móka babafoglalkozást tartanak a Verseghy Ferenc Könyvtár Gyermek­könyvtárában, ahol mondókákat, dalokat és verseket tanulhatnak a 0–3 éves korú gyermekek és szüleik.

– Minden hétfőn 9 órától ETKA-jógát tartanak Lukács Lászlóné vezetésével, a Hild Viktor Könyvtár Hild termében.

– Minden szerdán 9:30-tól „Babázó” foglalkozás várja az érdeklődőket a Hild Viktor Könyvtár gyermekkönyvtá­rában.

– A Hild Viktor Könyvtár IFI- Pontja minden hétköznap 15–18 óra között megújult játékkínálattal (logikai, ügyességi, memória és készségfejlesztő egyéni és társasjátékok) várja a gyerekeket és a fiatalokat.

– Minden kedden 16 órától 18-ig „Minden, ami kézimunka” szakkör várja az érdeklődőket a Hild Viktor Könyvtár Gyermek­könyvtárában.

– Minden csütörtökön délelőtt tíz órától jógát tartanak Pirók Zsolt vezetésével, a Kertvárosi Közösségi Házban.

– Szombatonként 10 órától Maminbaba, hordozóslatin fitneszfoglalkozást tartanak a várandós és kisbabás anyukáknak a szandaszőlősi művelődési házban.


Örömtánc

Az idősödő korosztály számára ideális a szeniortánc, mely ötventől százéves korig ajánlott férfiaknak és nőknek egyaránt. Bárki kipróbálhatja, mégpedig szerdánként 14 órától, a Hild Viktor Könyvtár klubtermében.

A programokban történt esetleges változásokért felelősséget nem vállalunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!