TISZAFÜRED

2017.10.03. 09:30

Tapsvihar: hatalmas sikere volt a Kossuth-díjas mesemondónak Füreden (videó, galéria)

A Kodály Emlékév kapcsán, a Zene Világnapja alkalmából járt a Tisza-tó fővárosában Berecz András, Kossuth-díjas mesemondó, népdalénekes.

Zsúfolásig megtelt a Kovács Pál Művelődési Központ nagyterme hétfő délután, aki kiszámolta az időt és éppen kezdés előtt érkezett, már nehezen talált helyet. Már előzetesen is nagy érdeklődés mutatkozott a közismert művész nevének hallatán.

Vargáné Balogh Irén alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket. Mint fogalmazott: büszkék lehetnek arra, hogy városnak olyan csoportjai vannak, mint a Szőke Tisza Népzenei Együttes, vagy az Ifjúsági Fúvószenekar, és olyan művészei, mint Rőmer Ottó.

Méltatta a Berecz András munkásságát, aki környékbeli gyökerekkel bír, hiszen anyai ágon Kunhegyeshez fűzik szoros szálak.

A Fekete László Zeneiskola növendékeinek műsorát követően tiszai népdalok csendültek fel a Szőke Tisza Népzenei Együttes és az Egyeki Népdalkör előadásában, majd színpadra lépett Berecz András is.

Humoros történeteit tanulságos gondolatokkal fűszerezte, előadásmódja, egyénisége magával ragadta a közönséget. A több mint egy órás előadás pillanatok alatt elrepült, produkcióját tapsvihar kísérte.

Idősek és fiatalok önfeledten kacagtak a magyar népi humor válogatott remekein.

Érdekes gondolattal zárt a művész:

Egy fa kidől, messze hangzik, az erdő kinő, kihallja?

– Lármás, ha egy fa kidől, szerencsével el tudunk ugrani előle. De ha az erdő kinő, az csendes. Tehát a rossz dolog mindig hangos, míg a jó, mindig halk – magyarázta.

Ujvári László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!