Elég ennyi

2018.03.09. 10:10

Nem ír több Star Wars-zenét John Williams

A 2019 decemberében mozikba kerülő Star Wars: Episode IX lesz az utolsó, amiben közreműködik a zeneszerző, aki eddig nyolc rész zenéjét komponálta.

Filmmaker George Lucas (R) poses with composer John Williams (L) who won a Grammy for Best Instrumental Composition Written for a Motion Picture for the film "Saving Private Ryan" at the 41st Annual Grammy Awards in Los Angeles, CA 24 February.

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: VINCE BUCC

A 86 éves zeneszerző eddig nyolc Csillagok háborúja-film zenéjét szerezte. A J.J. Abrams rendezésében készülő 9. fejezetet még elvállalta, és lassan be is fejezi a komponálást.

„Ezzel teljes számomra a kilenc részes sorozat, nekem ennyi elég is” – mondta a KUSC rádió műsorában.

A Disney stúdió az űreposzt még „évtizedeken át” akarja folytatni.

Williamst filmzenéiért 51 Oscar-díjra jelölték, ötször el is nyerte a trófeát. Amikor az első Csillagok háborúja zenéjét szerezte 1977-ben, „még senki sem tudta, hogy lesz egyszer egy második rész” – emlékezett vissza. Akkor ezt még George Lucas rendező sem tartotta lehetségesnek.

„Mára valószínűleg több zenét írtam a Star Warshoz, mint Richard Wagner A Niebelung gyűrűje operaciklushoz” – mondta Williams.

Borítókép: George Lucas és John Williams zeneszerző a Grammy-díj átadón Los Angelesben 1999-ben

Forrás: AFP/Vince Bucci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!