tarolt a mozikban

2018.06.24. 19:27

Címével ellentétben mégsem akkora bukás az új Jurassic-film

Könnyedén nyert a Jurassic World: Bukott birodalom az észak-amerikai mozik jegypénztárainál, 150 millió dollárért (42 milliárd forintért )váltottak rá jegyet a nyitó hétvégén - írta a Variety.com iparági becslésekre hivatkozva.

US actor Chris Pratt attends the premiere of "Jurassic World: Fallen Kingdom" on June 12, 2018 at The Walt Disney Concert Hall in Los Angeles, California. / AFP PHOTO / Robyn Beck

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Robyn Beck

Noha az új epizód elmaradt elődje, a 208,8 millió dolláros hétvégével nyitó Jurassic Worldtől, a dinófilm ragyogóan kezdett Amerikában, miközben más országok mozis piacán már 561,5 milliónál jár a jegyárbevétele.

A magyar mozikban már június eleje óta látható a Chris Pratt és Bryce Dallas Howard főszereplésével forgatott film.

A Bukott birodalomnak nem volt nehéz dolga, hiszen ez volt a hétvége egyetlen nagyszabású bemutatója, bár a második helyezett, a Hihetetlen család 2 második hétvégéjét is kiemelkedően zárta, további 80 millió dollárt keresett, ezzel észak-amerikai bevétele 350,3 millióra emelkedett. A szuperhősfilm 182,7 milliós nyitása az eddigi legjobb az animációk között.

A lista harmadik helye az Ocean's 8: Az évszázad átverése című, női főszereplőkkel készült mozié lett, amely harmadik hétvégéjén átlépte az észak-amerikai jegyárbevételek 100 millió dolláros határát.

A negyedik a Warnes Bros. vígjátéka, a Haverok harca lett 8,2 milliós bevétellel, a Jeremy Renner és Ed Helms fémjelezte filmet július 5-től láthatják a magyar nézők.

A Deadpool 2 az ötödik helyen végzett a hétvégi 5,2 milliójával, mellyel átlépte az észak-amerikai 300 milliós és a globális 700 milliós határt. A Deadpool első része Észak-Amerikában 363 millió, az egész világon 783 millió dolláros jegyárbevétellel zárt.

Borítókép: a film főszereplője, Chris Pratt a kaliforniai premieren

AFP PHOTO / Robyn Beck

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!