Mr. Hollywood, Mr. Hungary

2019.09.27. 11:26

Antonio Banderas örökké hálás lesz Andy Vajnának

Návai Anikó interjúkötetet írt a 74 évesen elhunyt producerről.

Budapest, 2017. február 7. Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelõs kormánybiztos a Miért jönnek a hollywoodi sztárok és produkciók Magyarországra? címû háttérbeszélgetés után Budapesten, a Magyar Nemzeti Filmalap székházában 2017. február 7-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Mr. Hollywood, Mr. Hungary címmel írt interjúkötetet Andy Vajnáról barátja, Návai Anikó. A Bors kapott egy részletet az Antonio Banderasszal készült interjúból.

– Mindig az volt az érzésem, hogy az Evita Andy legkedvesebb csemetéje. Mert egész más, mint az összes film, amit addig csinált. Mint egy gyönyörű festmény. Belépett egy számára teljesen ismeretlen világba. És imádta. Attól fogva ahányszor összefutottunk, mindig az Evitáról dumáltunk, hogy mekkora mozi – emlékezett vissza az interjúban Andy Vajnára a spanyol színész-producer.

A Madonna főszereplésével 1996-ban bemutatott Evita három Golden Globe-díjat nyert: legjobb filmdal, legjobb színésznő, legjobb musical-comedy film.

– A legszebb emlékem Andyről és az Evita forgatásáról az, ahogy a feleségemmel bánt. Mert Melanie akkor volt terhes… Andy na­gyon kedves volt hozzánk. Mindent megtett, hogy kényelmes legyen az életünk, jól érezzük magunkat. Melanie és az egész család imádta Andyt, mert a gondolatainkat leste, ami egyáltalán nem dolga egy producernek. Ő azonban úgy érezte, hogy nagyon is a dolga. Argentínában Melanie be­vér­zett, nagyon megijedtünk, hogy elveszti a babát. Andy egész Buenos Airest felforgatta, amíg megtalálta a megfelelő embereket, a leg­jobb kórházat, a legjobb orvost. Szerencsére a baba megmaradt, ma már 22 éves. Andy akkor bebizonyította, hogy milyen em­ber. És attól kezdve az egyik legjobb barátom lett. Halála napjáig.

Borítókép: Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos a Miért jönnek a hollywoodi sztárok és produkciók Magyarországra? című háttérbeszélgetés után Budapesten, a Magyar Nemzeti Filmalap székházában 2017. február 7-én

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!