Egy királynő titkai

2019.10.03. 14:28

Diéta helyett állandóan habzsolt Viktória királynő

Ahogyan a sors nem kímélte, úgy ő is keményen bánt magával.

Viktória királynő szobra a Buckingham Palotánál

Rengeteg dolgot tudunk Viktória brit királynőről, aki 63 évig és 7 hónapig uralkodott. Fiatalon, alig 18 esztendősen került a trónra, és a német Albert herceggel összesen kilenc gyermeket neveltek. Amiről azonban keveset tudunk az a diétája, valamint a mértéktelen habzsolása írja a Diéta és fitnesz.

Amíg trónra nem került, az édesanyja határozta meg az étrendjét, ami Kate Hubbard 2013-ban megjelent könyve szerint többnyire tejből és kenyérből készült fogásokból állt. Ezt ugyanis a anyja diétás éteknek tartotta.

Amikor azonban a karcsú Viktória megkezdte uralkodását, bármit megkaphatott, amit csak kívánt, így pillanatok alatt elérte a 60 kilogrammot.

Ekkor Viktória kemény diétába kezdett, és mire hozzáment Albert herceghez súlya alig volt 45 kiló. Bár kilenc gyermeknek adott életet, a súlya nem változott, karcsúsága megmaradt, egészen férje 1861-ben bekövetkezett haláláig.

Viktória örökké magányosnak érezte magát férje elvesztése után, és az ételekben kereste a vigaszt. Torkos volt, és rettentően sokat evett.

Történészek szerint 6-7 fogást is megevett alig 30 perc alatt, így meghívott vacsoravendégei nem tudták vele tartani az iramot.

Tíz évvel 1901-es halála előtt, a derékbősége elérte a 140-150 centimétert.

A reggelijét a hálószobája melletti, privát ebédlőjében fogyasztotta el. Proteinben és szénhidrátban gazdag reggelit fogyasztott, amelyben volt kenyér, szalonna, tojás, és gyakran szárnyas, valamint juh is. Az ebédet általában 14:00-kor fogyasztotta el. Ilyenkor evett zöldségeket is, kedvence volt a spárga, spenót és a kelkáposzta. Sok húsételt fogyasztott, desszertnek pedig tejberizst, befőttet és egyéb finomságokat kért a személyzettől.

Viktória vacsorára ette a legtöbbet. Kedvelt esti étke volt a buggyantott tojás, a leves, a halból készült főételek, a marha, de ilyenkor gyakran 2-3 féle desszertet is elmajszolt.

Állítólag az ebédlő egyik sarkában mindig állt egy büféasztal, amin különböző húsból készült ételek, piték és friss gyümölcs volt, ezt nassolta napközbe az uralkodó, ha megéhezett.

Borítókép: Viktória királynő szobra a Buckingham Palotánál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!