elfogyott a pénz

2020.02.24. 18:23

Kirk Douglas kihagyta végrendeletéből fiát, Michael Douglast

A Spartacus sztárja eljótékonykodta pénze nagy részét.

Actor Kirk Douglas (R) attends a ceremony honoring his son actor Michael Douglas (L) with a Star on Hollywood Walk of Fame, in Hollywood, California on November 6, 2018. (Photo by VALERIE MACON / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: AFP

A 61 millió dolláros vagyonból 50 milliót jótékony célra ajánlott föl végrendelete szerint a 103 éves korában elhunyt színészlegenda, Kirk Douglas – írja a Híradó.

Vagyonát többek között a St Lawrence Egyetemre, a Westwood’s Sinai Templomra, a Culver Cityben található Kirk Douglas Színházra és a Los Angeles-i Gyermek Kórházra hagyta.

A fennmaradó összegről nincsenek pontos értesülések, de a Mirror úgy tudja, egy fillér sem jut Kirk fiának, Michael Douslasnek, akinek vagyona 300 millió dollárra rúg, így aztán vélhetően vállát sem rándítja a dolog miatt.

Hosszú pályafutása alatt Kirk Douglas egyebek mellett a Spartacus, A nap szerelmese, a Champion, valamint A rossz és a szép című filmben szerepelt, utóbbi három alakításáért Oscar-díjra is jelölték. Az amerikai filmakadémia díját végül életművéért kapta meg 1996-ban.

Fia, Michael az Instagramon jelentette be apja halálhírét a család nevében. “A világ számára legenda volt, a mozi aranykorának színésze, aki jól élt az aranyévekben, és humanitárius volt, aki elkötelezte magát az igazság és olyan ügyek mellett, amelyekben hitt, s ezzel követendő példát állított elénk” – fogalmazott a színész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!