szolidaritás

2020.03.08. 13:00

Még egy kiadó visszadobta Woody Allen önéletrajzát

A Hatchette könyvkiadó elállt a könyv amerikai megjelenésétől az után, hogy a kiadó munkatársai széles körben tiltakoztak az életrajz kiadása ellen, mert a hollywoodi rendező állítólag zaklatta nevelt lányát, Dylan Farrowt.

US director Woody Allen holds a press conference in the northern Spanish Basque city of San Sebastian, where he will start shooting his yet-untitled next film, on July 9, 2019. (Photo by ANDER GILLENEA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Ander Gillenea

A héten a kiadói csoport tucatnyi dolgozója nem vette fel a munkát New Yorkban és Bostonban, szolidaritást vállalva Ronan Farrow-val, Dylan Farrow-val és a szexuális zaklatások áldozataival.

Kedden Allen gyerekei, Ronan és Dylan Farrow a Twitteren tiltakoztak az írás kiadása ellen.

Az Apropos of Nothing című kötet április 7-én jelent volna meg.

A kiadó hétvégi közleménye szerint

„nem könnyen hoztuk meg a döntést a kiadás elvetéséről”.

A kiadócsoport nagyon komolyan veszi a szerzőkkel való kapcsolatát, és nem könnyen áll el könyvek kiadásától – írták.

Allent 1992-ben vádolták meg azzal, hogy akkor hétéves nevelt lányát, Dylan Farrow-t szexuálisan molesztálta. Farrow felnőttként is megismételte a vádakat és kitart állítása mellett, amelyet a rendező tagad. Az ügyben két független vizsgálatot is lefolytattak még az 1990-es években és Allen ellen soha nem emeltek vádat.

A 84 éves Allen önéletrajzának publikálását tavaly több kiadó is elutasította, amikor a gyerekmolesztálási vád tavaly ismét a címoldalakra került.

Az Oscar-díjas rendező karrierje megsínylette a vádakat. Az Egy esős nap New Yorkban című filmjét nem mutatták be tavaly az Egyesült Államokban, és a Christoph Waltz, valamint Gina Gershon főszereplésével készülő új produkciója még mindig forgalmazóra vár.

Számos híresség, köztük Timothée Chalamet, Greta Gerwig, Colin Firth, Ellen Page és Michael Caine is elhatárolódott a rendezőtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!