nehéz év után

2020.07.30. 12:59

Újraválasztották az amerikai filmakadémia elnökét

David Rubin rendkívül népszerű az Oscar-akadémia vezető testületének körében.

Academy President David Rubin speaks onstage at the 11th Annual Governors Awards gala hosted by the Academy of Motion Picture Arts and Sciences at the Dolby Theater in Hollywood on October 27, 2019. (Photo by Valerie MACON / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Valerie MACON

Ismét David Rubin castingigazgatót választották meg az amerikai filmakadémia elnökének. Új megbízatása egy év múlva jár le – számolt be róla szerdán a The Hollywood Reporter.

Rubin rendkívül népszerű az Oscar-akadémia vezető testületének körében. Újraválasztása napján, kedden az amerikai televíziós akadémia Emmy-díjra is jelölte a Hatalmas kis hazugságok-sorozat szereplőválogatásáért, valamint a 92. Oscar-gála műsora is díjesélyes lett, amely az ő elnöksége alatt készült.

Rubint tavaly augusztusban választották meg a filmakadémia 35. elnökének. Egyéves megbízatása lejárta után most egy újabb évig ő vezetheti a testületet. Ezt követően azonban a szabályok szerint nem választható megint újra, csak két év szünet után.

A 63 éves vezetőnek nehéz év van a háta mögött, a pandémia miatt a filmakadémia is home office-ba költözött márciustól, változtatni kellett az Oscar-díj nevezési szabályain az elmaradt mozis bemutatók miatt és a 93. Oscar-díjátadó ceremóniát is jóval későbbre, 2021. április 25-re kellett halasztani, továbbá a filmakadémia régóta készülő új múzeuma is csak jövő áprilisban nyílhat meg.

Ugyanakkor Rubin elnöksége alatt sikerült teljesítenie a filmakadémiának az idei évre kitűzött céljait: számos nemzetközi, különböző etnikumú és női taggal bővítették az Oscar-díjakról szavazó testületet, hogy befogadóbb szervezetté váljon.

A filmakadémia a kormányzótanácsát is újraválasztotta: Lois Burwell maszkmester lett az első alelnök, a díjátadó gálákat és eseményeket szervező bizottság feje, és újraválasztották a pénzügyeket korábban már irányító Jim Gianopulost. Alelnöki pozíciót kapott az író Larry Karaszewski, a jelmeztervező Isis Mussenden, valamint a látványtervező Wynn P. Thomas is, és Janet Yang producer lett a testület titkára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!