Ország-világ

2020.12.22. 14:10

Ejnye! Vilmos és Katalin megszegték a járványügyi szabályokat, sokan kiakadtak rájuk

A cambridge-i hercegi család találkozott néhány rokonnal, és ezzel a gyülekezést érintő szabályok ellen vétettek.

Britain's Princess Charlotte of Cambridge, accompanied by her father, Britain's Prince William, Duke of Cambridge, her mother, Britain's Catherine, Duchess of Cambridge and her brother, Britain's Prince George of Cambridge,arrives for her first day of school at Thomas's Battersea in London on September 5, 2019. (Photo by Aaron Chown / POOL / AFP)

Forrás: Aaron Chown / POOL / AFP

Fotó: AFP

Amikor a brit miniszterelnök kihirdette, hogy Londonban és Délkelet-Angliában minden eddiginél szigorúbb járványügyi intézkedések lépnek életbe, Vilmos herceg és családja azonnal a vidéki rezidenciájukra menekült – írja a Bors.

Ez persze nem jelenti azt, hogy ott ne lennének betartandó szabályok. Viszont rajtakapták őket, hogy nem tartották be a gyülekezésre vonatkozó intézkedéseket. Vilmos, Katalin és a három gyerekük találkozott a szomszédos birtokon karácsonyozó Eduárd wessexi gróffal, annak feleségével, illetve a két gyerekükkel.

Így együtt kilencen sétáltak el a közeli a karácsonyi fényjátékhoz.

Miközben Norfolk környékén hat főben maximalizálták a csoportok létszámát, amennyiben nem élnek vagy dolgoznak egy helyen. A cambridge-i és a wessexi hercegi családok pedig hiába rokonok, nem felelnek meg a kivételnek.

Sőt az sem mentesíti őket, hogy csak négy felnőtt volt a családi találkozón, ugyanis Angliában a gyerekek kortól függetlenül beleszámítanak a csoportok létszámába.

A Buckingham-palota azonnal próbálta védeni Vilmost és a nagybátyját, hogy nem együtt érkeztek a helyszínre, és séta közben nehéz tartani a távolságot, de sokakat nem hatott meg a hivatalos kommunikáció.

A britek jelentős része háborog, hogy amíg az átlag polgárok el vannak szakítva a rokonoktól és a barátoktól, addig a királyi család tagjai vígan találkozgatnak.

Borítókép: a hercegi család a gyerekek első iskolai napján 2019 szeptemberében

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!