szívbemarkoló

2020.12.09. 05:15

Nehéz választás elé került az anya, akinél terhessége alatt rákot diagnosztizáltak

A 29 éves Roberta Burtonnek élete legnehezebb döntését kellett meghoznia, olyat, amelyet egy anya sem szeretne átélni.

Forrás: Shutterstock

A 29 éves Roberta Burton, az immár háromgyermekes anya arról a szívszorító döntésről mesélt a Daily Starnak, amelyet meg kellett hoznia, miután

terhessége alatt rákot diagnosztizáltak nála. Akkor tudta meg a lesújtó hírt, amikor 11 hetes terhes volt harmadik gyermekével.

Úgynevezett Hodgkin-limfómát, a nyirokrendszer rosszindulatú daganatos burjánzását diagnosztizáltak nála. Miután ezt közölték vele az orvosok, Roberta megrémült, hogy a kemoterápia milyen hatással lehet születendő gyermekére. Ezt nem akarta kockáztatni, ám a kemoterápia nélkül azt reszkírozta volna meg, hogy két kis gyermeke anya nélkül nőjön fel.

„Hatalmas sokként ért ez az egész” – kezdte az édesanya, aki hosszas mérlegelés után úgy döntött, hogy mivel kisbabája egészségesen fejlődik, megpróbálják a kemoterápiát.

„A vizsgálat azt mutatta, hogy a szíve erős, és hogy megkezdhetjük a kezelést, miután túljutottunk a 17 héten, amikor a méhlepény már megvédi a mérgező szerektől.

Emellett persze nagyon nehéz volt a kemoterápia a terhesség szokásos tüneteivel, és közben vigyázni kellett a két másik fiunkra is.”

A gyermeket végül császármetszéssel segítették világra: Elias, egy teljesen egészséges kisfiú született meg. Most első születésnapját ünnepli a család.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!