nagy meglepetés

2021.02.17. 06:30

Fillérekért vett egy rajzot a piacon, de kiderült, négymilliónál is többet ér

Santiago Taute 20 éve, egy piacon szeretett bele egy képbe, amiért 300 forintnak megfelelő összeget fizetett. Ám most kiderült, igazi kincsre tett szert, hisz az alvajáró művész alkotta.

Forrás: Bors / Northfoto

A 39 éves Taute még 2001-ben vásárolta a rajzot fillérekért egy ecuadori piacon, s miután feltekerték és egy dobozba tették, úgy ahogy volt, megfeledkezett róla és a spanyol házában maradt – írta a Bors.

Aztán 2013-ban Nagy-Britanniába költözött, és feleségül vette Deliát. Tavaly aztán a férfi Spanyolországból átvitette az összes holmiját az új otthonába, és

amikor a rajz a kezébe került, megmutatta művészetrajongó párjának. Akkor derült ki, hogy az értéktelennek hitt kép igencsak sokat ér.

Fotó: Bors / Northfoto

Az asszony ugyanis úgy vélte, az alkotás nagyon hasonlít Lee Hadwin brit művész munkáihoz, akinek korábban látta egy kiállítását. Hadwin arról híres, hogy alvajárás közben rajzol, és a képei mára milliókat érnek.

Nos, kiderült, hogy Delia jól sejtette, Lee Hadwin ugyanis megerősítette, tőle származik a kép, és 2001-ben Ausztráliában született – akkor épp ott élt –, de fogalma sincs, hogy kerülhetett Ecuadorba.

Nagyjából 10 ezer fontot ér (4,1 millió forintot), de a pár úgy gondolja, az értéke az évek során csak emelkedni fog, így egyelőre eszük ágában sincs túladni rajta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!