Bulvár-celeb

2021.04.07. 18:26

Ez ciki! Kiderült, kit látnának szívesen a trónon az angolok

Ha a közvéleményen múlna, akkor nem Károly herceg lenne a következő uralkodó az Egyesült Királyságban.

(L-R) Britain's Queen Elizabeth II, Britain's Prince Charles, Prince of Wales, Britain's Camilla, Duchess of Cornwall, Britain's Prince William, Duke of Cambridge, and Britain's Catherine, Duchess of Cambridge sit inside Westminster Abbey as they attend the annual Commonwealth Service in London on March 9, 2020. - Britain's Queen Elizabeth II has been the Head of the Commonwealth throughout her reign. Organised by the Royal Commonwealth Society, the Service is the largest annual inter-faith gathering in the United Kingdom. (Photo by Phil HARRIS / POOL / AFP)

Forrás: AFP / Phil Harris

Fotó: AFP

Amikor a II. Erzsébet királynő uralkodása véget ér, a britek inkább unokáját, Vilmos herceget szeretnék a trónon látni, mint a 72 éves fiát, Károly herceget – állapította meg a Deltapoll közvélemény kutatása.

A 24 évesnél fiatalabb felnőtteknél pedig Harry herceg lenne a befutó apja és idősebb testvére előtt

- írja a Daily Star nyomán a life.hu.

Cambridge hercege a közönség szavazatainak 47% -át szerezte meg, szemben a válaszadók 27% -ával, akik azt akarják, hogy a hagyomány a királynő legidősebb gyermekével folytatódjon. Alig több mint 40% úgy véli, hogy II. Erzsébet királynőnek, aki április 21-én lesz 95 éves, haláláig a pozíciójában kell maradnia.

Fotó: AFP / Richard / Pohle

Az eredmény óriási csalódás lehet Károly herceg számára, aki nagy előrelépéseket tett az elmúlt két évtizedben nyilvános képének javítása érdekében.

A királyi család PR szakértőket kértek fel, hogy segítsék megőrizni a herceg népszerűségét Diana hercegnőtől való válása után és tragikus halálának kezelésével 1997-ben. A közvélemény kutatásban 1590 felnőtt vett részt. Meglepő módon a 18–24 évesek körében Harry a legnépszerűbb herceg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!