Bulvár-celeb

2021.04.08. 13:02

Három év kellett, amire kiperelte százmilliós nyereményét a szerencsejátékos

Szoftverhibára hivatkozva nem akarták kifizetni a 707 millióját. Végül a bíróságon is szerencséje lett...

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Bő három éve húzódó vitára tett pontot az Anglia és Wales Legfelsőbb Bírósága, az ítélete szerint a fogadásokban és szerencsejátékokban utazó Betfred nem tarthatja vissza egy játékostól a nagy összegű nyereményét. Az 54 éves Andrew Green még 2018 januárjában egymás után háromszor megnyerte a jackpotot a Frankie Dettori's Magic Seven nevű online félkarú rablós játékban, így összesen 1,7 millió font, avagy 707 millió forint ütötte a markát – írja az Origo.

Pontosabban csak ütötte volna, a Betfred számára a játékot biztosított Playtech fejlesztőcég szerint ugyanis programozási hiba volt a termékben, egy szorzással kapcsolatos bug miatt sikerült Greennek háromszor elhoznia a jackpotot. A fejlesztő cég azt tanácsolta a Betfrednek, hogy ne fizesse ki az óriási nyereményt.

Az volt a szerencséje, hogy nem hagyta magát lerázni
Fotó: Shutterstock

 

A javaslaton némileg finomítva a Betfred végül felajánlott a nyertesnek 60 ezer fontot (25 millió forintot), amennyiben aláír egy titoktartási szerződést, gyakorlatilag segít a szőnyeg alá söpörni az ügyet. Green ebbe nem volt hajlandó belemenni, pert indított a vállalat ellen.

Nagyon jól tette, a bíróság most a javára döntött, hiába próbálta a Betfred 49 oldalnyi felhasználási feltételben védeni érdekeit.

A Betfred elfogadta az első fokon meghozott döntést, nem fog fellebbezni, elnézést kért a játékostól nyereményének késedelmes kifizetése miatt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!