Bulvár-celeb

2021.07.20. 07:03

A NASA megerősítette: egy 220 méter széles aszteroida tart a Föld felé

220 méter széles óriási űrszikla tart a Föld felé – erősítette meg a NASA. A hatalmas aszteroida július 24-én, szombaton kerül legközelebb a bolygónkhoz.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

A 2008 GO20 feliratú aszteroida kétszer akkoria, mint a híres londoni nevezetesség, a Big Ben. A NASA szerint jövő szombaton, július 24-én kerül majd legközelebb a Föld pályájához, de a becsapódásra rendkívül kicsi az esély – írja a Daily Star nyomán a life.hu.

Az aszteroida várhatóan biztonságosan elhalad a Föld mellett, másodpercenként 8 km-es sebességgel, ami 28800 km/h sebességnek felel meg.

Ha az aszteroida méretét szemléltetni szeretnénk: magasabb, mint „Az uborka” névre keresztelt felhőkarcoló, kétszer akkora, mint a Big Ben, és háromszor magasabb, mint a Tower Bridge.

Utoljára áprilisban haladt bolygónk felé egy hatalmas aszteroida: a kődarab 86 ezer kilométer/órás sebességgel érkezett, és a bolygónk és a Hold között keresztezte a Föld pályáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!